2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A gyermek Isten ajándéka
A gyermek Isten ajándéka PDF Nyomtatás E-mail

Babamentő inkubátort kapott Cegléd

babamento_inkubator_cegleden_p1080661A múlt évben Vattán ágyneműtartóban, Laskodon az udvaron lévő árnyékszékben, Cegléden egy lakótelepi konténerben találtak halott csecsemőt. De a 2011-es év sem volt mentes a megrázó hírektől. Óbudán konténerben, Kunmadarason cserépkályhában, Budapesten mosóporos dobozban, legutóbb pedig ez év novemberében Somogyban, a család fagyasztóládájában találtak halott csecsemőt; ebben az esetben a férj tett feljelentést a rendőrségen a felesége ellen.

Sajnálatos módon számtalan csecsemőre megszületése után a halál vár, mert az „édesanyja" nem kívánja őt felnevelni. Ilyen eset történt Cegléden is a múlt évben. Egy lakótelepi konténerben találtak egy halott csecsemőt. A boncolás során kiderült, hogy a csecsemő életképesen jött a világra. Halálát az ellátatlanság okozta. Megrázó és sokkoló volt ez a hír az egész városban, azonban példátlan összefogás vette kezdetét.

Tagadhatatlan, hogy ezeket az eseteket nem lehet megérteni. Sokszor a kilátástalanság, a pénztelenség az anya tettének indítéka. Azonban van más lehetőség! Erre hívja fel a figyelmet a város kezdeményezése. Egyházak, az ADRA Szeretetszolgálat, politikai pártok, magánszemélyek, vállalkozók segítették azt, hogy Cegléd is azon városok közé tartozhasson, ahol rendelkeznek babamentő inkubátorral. Így ez év novemberében átadásra került a Ceglédi Toldy Ferenc Kórházban az inkubátor. A gyermekéről lemondani szándékozó anyuka ebben helyezheti el újszülött csecsemőjét, aki azonnal örökbe adható, és szerető családot kaphat az Istentől.

 

Galambosné Szegedi Szilvia

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista