2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Akkreditáció az Adventista Teológiai Főiskolán
Akkreditáció az Adventista Teológiai Főiskolán PDF Nyomtatás E-mail

atf_-_akkreditacio_2011_dsc_0021Divíziónk részéről 2011. november 28-30. között került sor az ATF akkreditációjának lefolytatására. A három esztendővel ezelőtt nálunk járt akkreditációs bizottság (AAA) jelezte az intézmény erényeit és hiányosságait, így testvéreink most azért jöttek el Pécelre, hogy ellenőrizzék az akkori felvetések, jelzések és javaslatok teljesedését. A bizottság tagjai a következő személyek voltak: Mike Lekic (USA), Daniel Duda (Anglia), Cedric Vine (Anglia), Gallusz László (Szerbia), valamint Vízhányó Károly.

Testvéreink az első nap folyamán külön megbeszéléseket folytattak a főiskola és az unió vezetőségével, ezt követően pedig a hallgatókkal, majd a tanári kar főállású és óraadó tagjaival. A következő nap teljes egészében az adminisztrációs ellenőrzésekkel telt el, amikor is az AAA tagjai górcső alá vették az ATF működését érintő különféle személyi, tárgyi és pénzügyi feltételeket. Mindenki a saját szakterületének megfelelően vizsgálódott (jegyzőkönyvek, tudományos tevékenység, könyvtárállomány, a főépület és a kollégiumok állaga, munkaügy, pénzügy stb.).

Az unió és a főiskola vezetőinek jelenlétében végül a harmadik nap délelőttjén került sor a részletes átvilágítás eredményeinek bemutatására. A bizottság alapvetően elégedett volt intézményünk működésével, de javaslatokat tett arra vonatkozóan is, hogy miként járulhatnánk hozzá még jobban a főiskola küldetésének hatékonyabbá tételéhez. Egy új szabályozás értelmében a bizottság most nem közölhette, hogy hány évre kaphatjuk meg újból a működési engedélyt, mivel határozatukat még jóvá kell hagyatniuk a divízióval. Végleges eredményt így csak 2012 tavaszán fognak velünk írásban közölni, de biztosítottak bennünket arról, hogy pozitív javaslatot tesznek az intézmény elismerésére nézve.

 

Az ATF vezetősége

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista