2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Célba ért az életmentő segítség
Célba ért az életmentő segítség PDF Nyomtatás E-mail

adra_-_celba_ert_az_eletmento_segitseg_dsc00405Az elmúlt hónapok alatt összegyűjtött adományoknak köszönhetően az életmentő segítség eljuthatott Szomáliába. A magyarországi ADRA az ADRA Ausztriával közös összefogásban egy nagyszabású élelmezési projektet indított el közép Szomália Galmudug és Banadir régiójában ez év októberétől december végéig. Ennek következtében 370 menekült család részesülhetett élelmiszer-ellátásban (rizs, bab, liszt, növényi olaj). A kedvezményezettek száma így 1866 személy. Ez a projekt nagy segítséget nyújtott a nők, gyerekek és idősek számára, akik a legjobban szenvedtek az éhség okozta következményektől. A krízishelyzet még mindig fennáll, főként az ország déli részein, habár a humanitárius összefogásnak és segítségnyújtásnak köszönhetően a december 6-i negyedéves felmérések alapján július óta 29%-ról 11%-ra csökkent az akut alultápláltsági szint (FSNAU negyedéves jelentés).

adra_-_celba_ert_az_eletmento_segitseg_dsc00406Az ADRA Alapítvány vezetősége ezúttal szeretné megköszönni minden adományozó nagylelkű felajánlását. A „Mentsünk Életeket Szomáliában" felhívásra 682 000 Ft gyűlt össze.

A Nemzetközi ADRA hálózata továbbra is folyamatosan dolgozik a helyszínen segítséget nyújtva a vízellátás, kutak helyreállítása, valamint az iskolai élelmezés területén.

 

Csergedi-Nagy Éva

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista