2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Gáborjáni Advent Énekkar szolgálata Debrecenben
A Gáborjáni Advent Énekkar szolgálata Debrecenben PDF Nyomtatás E-mail

a_gaborjani_advent_enekkar_p1010020A Gáborjáni Advent énekkart 2011 nyarán alapítottuk 15 felnőtt és 6 gyerek taggal. Ez az énekkar lehet, hogy a magyarországi egyházunkban egyedülálló, mert nem egy négy szólamban, kórusvezető irányításával éneklő kar. Tagjai lelkes, énekelni szerető emberek, akik lelkészükkel együtt szeretik a régi, írott énekeket, melyek modern világunkban lassan feledésbe merülnek.

Péntek esténként két órát együtt énekelünk régi, kézzel írt lapokról számítógépre vitt és sokszorozott, kotta nélküli énekeket. Értékek ezek, melyeket igyekszünk megmenteni, maguknak és azoknak, akik számára kincsek a sokszor népies dallamú, egyszerű nyelvezetű, az élet terheiről és fájdalmairól szóló dicséretek.

a_gaborjani_advent_enekkar_-_gyerekek_0372011. november 26-án szombaton Debrecenben szolgált Farkas Attila gáborjáni lelkész, aki a közösség ajándékáról beszélve, bemutatta saját kis szeretett közösségét is. Az énekkar felöleli szinte az egész gyülekezetet, és többről van itt szó, mint éneklésről, magáról a közösségről, mely az Úrtól adatott. Szolgálati csokrunkban volt gyerekének, aranymondás, énekszóló, karének, vers, izgalom is jó adag, mert most szolgáltunk először fagerendás imaházunk falain kívül, nagy gyülekezetben.

Hála az Úrnak, visszhangra talált az, amit adni akartunk: énekeink mondanivalója és lelkesedésünk, melyek közösségünk ajándékai. Szeretnénk jövőre más gyülekezetekbe is elmenni, szolgálni, mert így megismernek minket, gáborjániakat, mi is megismerjük hittestvéreinket, és szolgálva forr egyre szorosabb közösséggé a bihari térség „legnagyobb" adventista gyülekezete.

 

FAné

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista