2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ifinap tele kérdésekkel
Ifinap tele kérdésekkel PDF Nyomtatás E-mail

ifjusagi_nap_kecskemeten_img_34192011. december 10-én adventista fiatalok gyűltek össze Budapesten, a Bajnok utcában lévő megszokott helyen, hogy együtt töltsék el a szombatot. A rendszeresen megrendezésre kerülő pesti ifinapra, ezúttal a kecskeméti fiatalok vitték a szolgálatot.

Reggel kérdésekkel tele indultunk útnak. „Vajon mindent viszünk?" „Sokan lesznek?" „Elég lesz-e a szendvics?" „Kisüt majd a nap?" Aztán 10 óra magasságában ezeket az aggodalmakat felváltották a szombatiskola átvétele során felmerülő kérdések, mint például: „Mit jelent a Jézusban való szabadság?" A közös válaszkeresés és véleménykifejtés során gyorsan eltelt az idő, és már kezdődött is az istentisztelet. A dicsőítésben szerencsére nem vetődtek fel bennünk kérdések a zenészek hozzáértésére és a hangok tisztaságára vonatkozóan, csak együtt énekeltünk Istenről. Majd Tivadar következett, hogy hirdesse az Igét. Természetesen ő is egy kérdéssel indított: „Milyen lesz a menny?", de nem hagyott minket válasz nélkül. Bár mindent nem tudtunk meg, a képek és a bibliai idézetek ábrázolták, milyen boldog lehet ott az életünk.

Az ebédszünetben volt lehetőség a szokásos „Hogy vagy?", „Mi újság veled?" kérdések megválaszolására és persze a szendvicsek elfogyasztására. Ám gyorsan fél 2 lett, és a dicsőítő csapat már játszotta is a jól ismert dallamokat. Délután újabb kérdés vetődött fel: „Miért jó kereszténynek lenni?" Erről beszélgettünk és fogalmaztuk meg a válaszokat saját véleményeinkből és a Biblia alapján. A záró ima és az elbúcsúzás után pedig már csak egy kérdés maradt: „Ki fog összepakolni?"

 

Németh Noémi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista