2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Programok Nagykanizsán
Programok Nagykanizsán PDF Nyomtatás E-mail

programok_nagykanizsan_-_2011_nov-dec_pict61232011. november két utolsó hétvégéjén (18-19-én és 25-27. között) került megrendezésre dr. Makkos Norbert sorozata a nagykanizsai városi könyvtárban. Egy bíróságon gyakran hallhatunk olyan kifejezéseket, hogy kezes, büntetőeljárás, kegyelem, ítélet. Ezeket a fogalmakat magyarázta előadónk szakmai és bibliai szempontból rendkívül érdekes módon. A vendégek nagy része a gyülekezet tagjainak személyes ismerősei közül került ki, a második hétvégén sok cserkész, és fiatal is volt, mert ezeket az előadásokat egy ifjúsági hétvége programjába is beépítettük.

2011. november 25-27. között a lelki programokat is Norbinak köszönhettük a Kecskés Luca főszervezésével megrendezett TöltŐ-n. Mindemellett természetesen a szokásos énekes, játszós, sportolós programokon is részt vett a mintegy harmincfős fiatal csapat. A jövőben a nagykanizsai ifjúság elsősorban az új cserkészeknek fog programokat szervezni, mert a TöltŐ-k elérték céljukat, barátaink az idősebb korosztályból bent vannak az aktív ifjúságban.

programok_nagykanizsan_-_2011_nov-dec_317A december 17-én megtartott karácsonyi program fő célcsoportja új cserkészeink, és az ő rokonságuk volt, akik meg is töltötték rendesen a nagykanizsai imaházat. A gyülekezetnek szokatlan lehetett a több mint harminc kisgyerek által okozott alapzaj. A téma nem elsősorban az adventi üzenet volt; a gyerekek mesejelenetekre készültek lelkesen, amit rövid igei gondolatok követtek olyan alapkérdésekről, mint barátság, mivel töltsük értelmesen az időnket, önbizalom. A program szünetében lehetőség volt arra, hogy a szülőkkel és a gyerekekkel egy finom tea és pogácsa mellett beszélgetni lehessen. Többségük még soha nem volt adventista imaházban. A szülőknek tetszett a délelőtt, együtt énekeltek velünk közismert karácsonyi énekeket, és a viccesebb részeken velünk nevettek. Biztos vagyok benne, hogy bizalmuk a cserkészcsapatunk iránt megerősödött, és máskor is eljönnek a gyülekezetben rendezett programokra.

programok_nagykanizsan_-_2011_nov-dec_726A gyülekezet és Bazsóné Magdolna szervezésében minden adventi szombaton eljátszásra került egy bibliai jelenet Nagykanizsán és Zalakaroson, ahol Kis István lelkész igei gondolatokkal, a kórusok pedig énekszolgálatokkal szolgáltak. A minielőadásoknak igényes és művészien kidolgozott hátteret adott az életnagyságú, gyülekezet előtt - illetve Zalakaroson a város egy központi pontján - felállított betlehem. Az üres jászol a feltámadt Jézusra utal, viszont tele volt elvihető ajándékkönyvekkel és Jézus7 meghívókkal.

Az idősebb testvérek és kórustagok pedig több meghívásnak eleget téve karácsonyi műsorokat adtak öregotthonokban és rászoruló családoknak.

 

Bekő Judit

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista