2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jézus7 előzetes Pesterzsébeten
Jézus7 előzetes Pesterzsébeten PDF Nyomtatás E-mail

jezus7_elozetes_perzsebeten_742A Jézus7 fő programja januárban kezdődik Pesterzsébeten. Előzetesben tartottunk egy rövid sorozatot november legvégén, december elején „Isten és az egyén" címmel. Az előadásokat Emilian Niculescu testvér tartotta, aki az elmúlt évben „Életed nagy lehetősége" címmel tartott sorozatot. A vendégek közül többen jelezték, hogy szeretnék újra hallgatni őt.

Az előadások Isten és az ember kapcsolatáról szóltak. A kérdés az, hogy vajon mi a prioritás az életünkben? Kit vagy mit helyezünk az első helyre? Sok ember küzd a magánnyal, identitászavarral, a körülmények satujában életek törnek össze. Mindezek a problémák, zavarok abból adódnak, hogy nem Isten van az első helyen az életünkben.

Az előadásokon 50 fő vett részt, ebből 30 fő vendég és 20 fő testvér. A vendégek közül voltak olyanok, akik már egy-két éve járnak bibliakörünkre, de voltak olyanok is, akik először vettek részt bibliai előadásokon.

A meghívókat igencsak hideg, november végi napokon osztottuk. Az akkor kezdődő adventi vásár területén kaptunk egy helyet ingyen, ahol forró teával is megkínáltuk az érdeklődőket. Sok emberrel tudtunk így kapcsolatot teremteni, beszélgetni, többeken kaptak bibliai választ kérdéseikre. A meghívó ilyen módon való osztogatása a gyülekezet tagjai számára is nagy élményt jelentett. A kitelepülést közös imával kezdtük, és közösen imádkoztunk mindazokért, akikkel sikerült beszélgetni, és tovább imádkozunk azokért, akik eljöttek.

jezus7_elozetes_perzsebeten_001Karácsonyi gyermekrajzpályázatunkat immár ötödik éve hirdettük meg, változatlan érdeklődés mellett. A téma Jézus születése és Mózes születése volt. Összesen 74 pályázat érkezett, ebből 40 fő először készített rajzot. 19-én hétfőn este osztottuk ki a díjakat rövid ünnepség keretében. Simon István lelkész szólt mindkét születés történetéről. Bár Jézus születése nem a karácsonyi időszakban történt, de szükséges, hogy megemlékezzünk róla, mert keresztény életünk egyedüli reménysége az Ő földre jövetele. A legfontosabb, hogy a szívünkben is szülessen meg Jézus. Mózes születésének története sem hétköznapi történet. Szülei a fáraó parancsa ellenére megtartották, később egy kis kosárba helyezve a Nílus folyóra tették. A folyópartján nővére figyelte az eseményeket és irányította, hogy édesanyjuk legyen a „dajka", aki felneveli Mózest, így biztosítva a család együtt maradását. Ma is az lenne a jó, ha a családok, mintegy mózeskosárként az élet megtartói lennének a gyermekek számára.

Három kisgyermek nyert Szünidei Bibliatábor részvételt, 21 fő könyvjutalmat.

A díjat nem nyert gyerekek is kaptak oklevelet. Az ADRA adományának köszönhetően minden gyerek kapott karácsonyi csomagot. Örömmel bontogatták a csomagokat, melyben édesség, játék, írószerek és más egyéb hasznos dolgok voltak.

Az ünnepségre vittünk a Jézus7 előadás-sorozat meghívójából és a „Hét híres helyszín" című könyvből, amelyből sokat elvittek a jelenlévő szülők, pedagógusok.

December utolsó és január első napjaiban megismételjük a forró teás meghívó osztást. A meghívók személyes átadása lehetőséget ad beszélgetésre. Az emberek szívesen megosztják problémáikat, választ kapnak kérdéseikre, és az egész akció nagyon jó hatással van a gyülekezeti közösség megerősítésére.

 

K. I.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista