2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Istent dicsőítő szolgálatok
Istent dicsőítő szolgálatok PDF Nyomtatás E-mail

adventvaro_est_kecskemeten2011. december 22-én a Kecskeméti Gyülekezet Adventváró estet szervezett, és megnyitotta kapuit. Nagyon szép programot sikerült összeállítani.

Gyülekezetünk énekkara felvállalta ezt a nemes célt, hogy ünnepi koncerttel készül erre az áldásos estére - csak néhány a dalok közül: „Csillagfényes csendes éjjel", „Ó jöjj le Messiásunk". Énekkarunk friss keletű és lelkes testvérekből áll. Ez volt az első igazi szereplésünk. Rengeteg próba és imádkozás vezetett el minket idáig. Hála és köszönet az Úrnak, hogy egységbe kovácsolt minket, és szépen csengő hangokat adott a torkunkba, meglévő hiányosságainkat pótolta. Ezen az estén az angyalok kórusa is velünk énekelt.

Az énekkar szolgálatát szavalókórus ékesítette. A programot még különlegesebbé téve Márkuj Péter orgonaművész adott csodálatos, szívet melengető koncertet, amelyen Bach-műveket játszott. Gyönyörű játékával énekkarunkat is ő  kísérte.

Lelkipásztorunk, Kormos Tivadar egy-két igei gondolattal mélyítette el az est mondanivalóját.

A kezdés előtt természetesen mindenkiben ott volt a nagy kérdés: Vajon megtelnek a székek? Igen, hála legyen az Úrnak! Készülődésünket, a próbákat megáldotta, és jöttek a vendégek. Jó volt látni a sok mosolygós arcot, és tudni azt, hogy szolgálatunkkal békességet és melegséget lophatunk az emberek szívébe.

A koncert végén egy kis szeretetvendégséggel kedveskedtünk, ahol a tábea jóvoltából kalács és forró tea gőzölgött az asztalon.

Hálásak vagyunk a jó Istennek a bizonyságtevésért, az énekekért, az egész programért, hogy ezáltal is nyithattunk az emberek felé.

Minden szívet átjárt a melegség a szép szolgálatokat hallgatva, hogy megjött a Messiás, Jézus megszületett értünk a Földre, és feláldozta magát, és eljön újból, de nem mint gyermek, hanem úgy, ahogyan felment az Atyához. Ez a mi reménységünk! - „Szül pedig fiat, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből" (Mt 1:21).

 

MBA

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista