2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Szilveszter Lovasberényben
Szilveszter Lovasberényben PDF Nyomtatás E-mail

szilveszter_lovasberenyben1„Az Úr kegyelmessége az, hogy még nincsen végünk; mivel nem fogyatkozik el az Ő irgalmassága" (JerSir 3:22).

Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy az év utolsó napját vele tölthettük egy gyönyörű szombat keretében. Ezen a szombaton Szilvási-Csizmadia Andrea és Tóth Szilárd lelkész volt körünkben, valamint a székesfehérvári, nemesvámosi és a veszprémi fiatalok. 

A szombatiskolát két csoportban vettük át, nagyon jó volt hogy sok gondolatot oszthattunk meg egymással. Majd következett az istentisztelet. Dicsőítéssel kezdtünk, bevontuk a fiatalokat és az egész gyülekezetet a közös éneklésekbe. A prédikáció is nagyon jó és tartalmas volt, mivel arról tanultunk, hogy csak akkor győzhetünk és érünk el eredményt a mindennapokban és a lelki életünkben is, ha naponta kitartóan edzünk. Miután vége lett a délelőttnek, mentünk a közös ebédre. A délutáni istentiszteletet ismét énekléssel kezdtük. A prédikáció nagyon kreatív volt. Tóth Szilárd lelkész három csoportra osztotta fel a gyülekezetet az alapján, hogy hogyan tudjuk legjobban elmondani és bemutatni, hogy ki Jézus. Az egyik csoport a zene és az énekes csoport volt, a második a „szavak emberei", a harmadik pedig a „tettek emberei" voltak. Minden csoportnak be kellett mutatni Jézust a maga talentumai szerint.

szilveszter_lovasberenyben2Mikor vége lett, és bezártuk a szombat napot, elmentünk sportolni. Focival, röplabdával, kidobóval és különböző vicces mozgásos játékokkal fárasztottuk le magunkat. Ezután a gyülekezeti vacsora és közösségi játékok következtek. Először is egy csapatverseny, amiben mindenféle feladat volt, pl.: filmszinkronizálás, mesemodernizálás, mutogatós feladatok, történetírás megadott vicces szavakkal és más egyebek. Utána beugró és más csoportos játékok következtek, mint például a Nemek harca. Itt voltak fiús és lányos feladatok egyaránt; a verseny végén pedig a lányok bizonyultak jobbnak. Aki elfáradt vagy egy kis beszélgetésre vágyott, azt várta a hangulatosan feldíszített teaház.

Éjfél előtt néhány perces elcsendesedéssel és imádsággal búcsúztunk az óévtől. Visszaszámláltunk, majd gyerekpezsgőt bontottunk és beléptünk az új évbe. Néztük a falusi tűzijátékot és egy kisebbet a saját körünkben is fellőttünk az udvarban. Utána volt még játék és teaház. A csapat egy része az egész éjszakát átvirrasztotta.

Vasárnap reggel egy útravaló áhítattal búcsúztunk egymástól, és az élményben és sok örömben gazdag szilveszteri alkalomtól.

Bízunk abban és hisszük, hogy Isten áldását adja az előttünk álló évre, és továbbra is velünk lesz az Ő kegyelméből.

 

Szenes Dóra

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista