2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Év végi hálaadás a Rákoscsabai Körzetben
Év végi hálaadás a Rákoscsabai Körzetben PDF Nyomtatás E-mail

ev_vegi_halaadas_a_rakoscsabai_korzetben_-_keresztseg_-_juliusDecember 31-én, szombaton délután egy bensőséges hálaadó istentiszteleti alkalmon emlékeztek meg a Rákoscsabai Körzet gyülekezetei (Rákoscsaba, Gyömrő, Pécel) mindazokról az áldásokról, amelyekkel Isten elhalmozta őket a 2011-es évben. A legfontosabb áldások címszavakban:






  • A körzetben 12 keresztség és hitvallás volt
  • A taglétszám 133 főről 153 főre emelkedett (Rákoscsabán 10%-os volt a keresztségi növekedés, Pécelen pedig 25%)
  • Mindhárom gyülekezet rendszeresen végzett utcai missziót, ill. részt vett különféle városi rendezvényeken
  • Egész évben voltak programok a helységek művelődési házaiban (Biblia az európai kultúrában; Ketten Együtt Párkapcsolati Klub; Keresztény Zenei Klub stb.)
  • A fiatalok - és idősebbek is - részt vettek a börtönmisszióban, ill. szociális otthonok látogatásában (éneklés, igehirdetés, ajándékozás)
  • A közéleti ismertségünk a városi televíziókon és a helyi híradásokon keresztül is erősödött
  • Megszervezésre került a péceli gyülekezet, ahova azóta több családot küldött a Szentlélek, akik a közösséghez szeretnének tartozni
  • Újjáépült és kibővült a gyömrői imaház - az egyházterület támogatása mellett, erő feletti helyi áldozathozatallal
  • A rákoscsabai imaház fűtéskorszerűsítése - nagyrészt saját erőből és pályázaton nyert helyi önkormányzati segítséggel valósult meg.

 

ev_vegi_halaadas_a_rakoscsabai_korzetben_-_utcai_evangelizacioMi a titka, hogy a körzet gyülekezetei eredményesen végzik a szolgálatukat? Néhány szót magunkról: A körzet gyülekezeteinek külön-külön sajátos arculata van.

A Rákoscsabai Gyülekezet városi, liturgiájában hagyományőrző. Budapest egyik olyan kerületében található, ahova szinte csak aludni járnak az emberek, így délután és este lehetetlen kimozdítani őket otthonaikból kulturális, közéleti vagy más programokra.

Péceli közösségünket fiatalos, újszerű formák, közösségi jellegű és családközpontú istentisztelet jellemzi. Lakóinak életformája miatt, missziójának egyre nagyobb vonzása van Budapestre is, mindamellett tevékenyen részt vesz a város közéletében.

Gyömrő kisvárosi tradicionális jellegű gyülekezet, de nyitott az újszerű kezdeményezésekre, és újra erősödő fiatalsága reményt ad, hogy a megújult környezetben egyre vonzóbb közösségé válik.

- A körzetünk lelkészét, Szilvási Andrást, kérdezem, hogy miként lehet eredményesen koordinálni az emberek üdvösségéért végzett munkát egy ilyen eltérő gyülekezetekből álló körzetben?

- Egy lelkipásztornak tisztában kell lennie azzal, hogy a körzete nem csupán különböző gyülekezetekből áll, hanem különböző emberekből. Sokszor megtapasztaltam, hogy nem adhatom alább, minthogy személyre szabott szolgálatot végzek. Miközben az életünk Krisztus-központú, a szolgálatunk legyen emberközpontú. Úgy látom, hogy sokkal kevesebbre jutottunk volna, ha csupán különböző, „felülről" elindított programok (Generál Konferencia, divízió, unió, egyházterület) végrehajtói lennénk. A helyi gyülekezetnek saját lelki vezetésre van szüksége, mert Isten akkor tudja gazdagon megáldani és felhasználni a munkában. Próbálom figyelembe venni a helyi adottságokat (hiszem, hogy ezeket a Szentlélek adta) és arra építjük a terveinket.

- Milyen célokat szeretnél megvalósítani, és vannak-e segítőid ebben?

- Kinőttem már abból, hogy számszerű célokat fogalmazzak meg, annál is inkább, mert a közösségnek, ill. az életünknek és a szolgálatunknak több dimenzióban kell növekednie. A számok gyakran leegyszerűsítik és eltorzítják ezt a növekedést. Mindamellett hiszem, hogy mindhárom gyülekezetemben fog adni az Úr új lelkeket ebben az évben is.

Az eddigi tapasztalataim szerint, a legtöbbet azzal járulhat hozzá egy lelki vezető a növekedéshez, ha megfelelő munkatársakat és utódokat tud állítani. Úgy tapasztalom, hogy ebben nagyon jó esélyeim vannak. Sok gyermek és fiatal van a körzetben, ill. az idősebb korosztály tagjai között is növekszik az érdeklődés a szolgálat iránt. Hálás vagyok azokért, akik hétről hétre mellettem álltak, de hiszem, hogy ebben az évben a számuk megsokszorozódhat.

- Köszönöm a válaszokat. Abban bizakodunk, hogy a 2012-es év végén is nagyszerű áldásokért adhatunk hálát körzetünk gyülekezeteiben.

 

 

Zsilinszki János
a Rákoscsabai Gyülekezet presbitere

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista