2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Szombatiskolai Osztály terve 2012-re
A Szombatiskolai Osztály terve 2012-re PDF Nyomtatás E-mail

A szombatiskola intézménye egyházunk tagjai és barátai, az érdeklődők számára lehetőséget biztosít az egyéni és közösségi hitélet elmélyítésére, erősítésére. A szombatiskola segédeszköz, ami a Biblia mind alaposabb megismerésében vezet. Segít, hogy meghallhassuk Isten szavát a világ zaja közepette is. Ugyanakkor alkalmas eszköz a kiscsoportos bibliatanulmányozás gyakorlására, a közösségépítésre, valamint arra, hogy az Istent még nem vagy kevésbé ismerőkhöz is közelebb vigyük a hit értékeit.

A Szombatiskolai Osztály terve az előttünk álló évben is, hogy segítse a fent említett célkitűzések elérését a következő eszközök által:

1) Kiadványok

  • A Bibliatanulmányok és a Tanítói melléklet már megszokott minőségben történő kiadása;
  • 2012 1. negyedévében színes ünnepi missziós kiadvány megjelentetése abból az alkalomból, hogy egyházunkban 100 éve gyakorlat a 13. szombati adományok gyűjtése és a missziótörténetek közreadása;
  • a Misszió a középpontban DVD sorozat szintén negyedévenkénti megjelentetése, ami a missziós történeteket az írott formánál bővebben, filmszerűen mutatja be;
  • új tagok, barátkozók tanulmánya - szintén újdonság, 1 éves anyag, ebből 2 félévnyi megjelentetését tervezünk 2012-re, ennek fordításához, kiadásához kilátásaink szerint a divízió/GK támogatására is számíthatunk;
  • Bibliaolvasó kalauz színes kiadványának megjelentetése (2013-ra), 5 kis lapon, főként a fiatalok számára.

2) Szolgáltatások

  • A Bibliatanulmányok írott anyaga elérhető az egyház magyarországi és a GK honlapján, az interneten;
  • A tanulmányok hanganyaga is elérhető, letölthető;
  • Újdonság a 2011-es évben a Remény TV-n a szombatiskolai beszélgetések több alkalommal is megtekinthetőek az internet tévén;
  • Szintén újdonság: a Bibliatanulmányok valamint a Tanítói mellékletek 2012-től letölthetők okostelefonra (iPhone, androidos telefonok) is. Az applikációt a GK biztosítja, a Magyar Unió pedig csatlakozott a kezdeményezéshez, mi küldjük ki az anyagokat.

3) Szombatiskolai napok, amelyeket az éves tervben feltüntettünk (uniós, többnapos képzés 2011-ben volt, ezért csak 2013-ra tervezünk újabb ilyen alkalmat)

  • TET: Hegyes-Horváth Géza, 7 gyülekezetben;
  • DET: Zarka Péter, 8 gyülekezetben;
  • UNIÓ: Zarkáné Teremy Krisztina, 9 gyülekezetben.

 

4) Külön program az unió minden lelkésze valamint az érdeklődők számára, ami a divízió 2011-ben, Rogaskán megtartott Szombatiskolai Értekezleten került a figyelmünk homlokterébe:

  • Beszámoló a bergamoi gyülekezet munkájáról, vendég: Paolo Benini, Michael Hamilton. A cél: hasonló program elindítása Magyarországon, ami a szombatiskolai munka és a taglétszám erősödéséhez vezet. Az egynapos értekezlet tervezett időpontja: 2012 szeptemberének vége.

Javasoljuk a 2011-ben tartott sikeres balatonlellei szombatiskolai képzés értelmében:

  • Minden gyülekezetben a szombatiskolai tanítógyűlés gyakorlását, ahol pedig időközben elmaradt, ott az újbóli bevezetését. Ebben feltétlenül javasoljuk és egyben kérjük a lelkész testvérek aktív részvételét, támogatását.
  • Házi, gyülekezeti kiscsoportok szervezését a szombatiskola átvételére, missziós céllal, lehetőség szerint minél több nem adventista barát, ismerős bekapcsolásával. Ezzel nagyszerű tapasztalataink vannak a szabadegyetemi utómunkában, pl. Miskolc, Érd stb., ahol érezhető és kifejezetten lelkesítő azoknak a fogékonysága is, akik még nem tagjai gyülekezeteinknek.

 

Zarkáné Teremy Krisztina
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista