2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Mentő Mentáliroda terve 2012-re
A Mentő Mentáliroda terve 2012-re PDF Nyomtatás E-mail

A MentŐ Mentáliroda a Hetednapi Adventista Egyház egyik lelki egészséggel kapcsolatos szolgálata.

Az egyház a szolgálata során sokféle embert ér el, és sokféle emberből tevődik össze a gyülekezeteinket alkotó közösség is. A mai, 21. századi társadalmakra jellemző, hogy egyre többen vannak azok, akik valamilyen mentális problémával küzdenek, és ezek közül nagyon sokan igyekeznek minden lehetőséget megragadni, hogy lelki egyensúlyuk helyreálljon, és újra egészséges, teljes emberként élhessék életüket. A Mentáliroda egy lehetőséget jelent azok számára, akik amellett, hogy őszintén elköteleződtek Jézus Krisztus mellett, olyan mentális problémával küzdenek, amely szakemberek segítségét igényli, és ezen segítségnyújtás mellett e személyek teljesebb gyülekezeti életet élhetnek.

A Mentáliroda szolgálata az egyház tagjai mellett nyitott az egyházunk tagságán kívül állók számára is. Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a szolgálat munkája során olyan emberek ismerik meg egyházunkat, akik nem érdeklődtek korábban a vallás iránt, így vallásos programjainkkal nem lehetett őket megszólítani. A pozitív változás az életükben azt eredményezi, hogy pozitív kép alakul ki bennük egyházunkról, illetve Jézus Krisztusról, akit képviselünk. A Mentálirodába járó emberek között olyanok is akadnak, akik keresztségre készülnek.

A Mentálirodában négyféle tevékenység folyik: (1) a mentális betegségben szenvedő embereknek nyújtott segítség; (2) családterápia; (3) életmód-tanácsadás; (4) csoportos tréningek (dohányzásleszoktató tanfolyam, stressz-szeminárium, tanácsadó tanfolyam tinédzser gyermekeket nevelő szülőknek, álláskeresőknek nyújtott tanfolyam stb.).

A Mentáliroda segítői mindannyian szakképzett segítők, orvosok, pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek, családterapeuták. A segítés szakmai alapokon nyugszik, de természetesen a keresztény szemlélet is szerves részét képezi a segítők munkájának.

Az iroda jelenleg Budapesten, egy nagyon jól megközelíthető helyen, a belváros szívében működik, egy bérelt lakásban, ahol egy koordinátor fogadja az interneten vagy telefonon bejelentkező személyek hívásait, és időpontot ad ahhoz a szakemberhez, aki a leginkább kompetens az adott probléma esetében.

Várjuk azoknak a hittestvéreinknek a jelentkezését, akik úgy érzik, szükségük van olyan segítségre, amelyet a MentŐ Mentáliroda tud nyújtani. Ugyanakkor kérjük, hogy testvéreink ajánlják irodánk szolgálatát azon ismerőseiknek, akikről úgy találják, hogy szükségük lehet arra. Végül köszönetünket szeretnénk kifejezni azok irányában, akik úgy érzik, lehetőségük van anyagilag támogatni egyházunknak ezt a szolgálatát, így azok számára is elérhetővé válnak a segítségnyújtásnak ezen eszközei, akiknek nincs anyagi lehetőségük, hogy a hasonló, világi szolgáltatások piaci árait megfizessék.

A MentŐ Mentálirodába a +36-30/ 220-5050-es egyházi telefonszámon lehet bejelentkezni, de várjuk érdeklődőinket a Mentáliroda internetes honlapján is, melynek címe: www.mentomental.hu.

 

Tóth Sándor

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista