2024. május 04. Péntek
Napnyugta: 19:59
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Keresztségi istentisztelet Nyíregyházán
Keresztségi istentisztelet Nyíregyházán PDF Nyomtatás E-mail

2007. március 31-én szombatra a mátészalkai és a nyíregyházi körzet közös keresztségi ünnepélyt szervezett. Ezen a napon öt lélek kötött szövetséget Megváltójával. Négyen a Mátészalkai Gyülekezet tagjai, egy testvérünk pedig a Nyíregyházi Gyülekezet tagja.

Ez alkalomra sok vendég, barátkozó illetve a keresztelendők családtagjai jöttek el. A keresztségi ünnepélyen, illetve a délutáni istentiszteleten felemelő zeneszámok, költemények hangzottak el. A fehérgyarmati zenekar illetve a nyíregyházi testvérek zeneszámai, valamint a fehérgyarmati énekkar szolgálatai tették emlékezetessé ezt a napot a résztvevők számára. Felüdítő volt még egy Mátészalka környéki kis faluban, Ököritófülpösön élő barátkozó család lelkes énekszolgálata is.

Az alámerítés szolgálatát Szilasi Zoltán lelkész látta el. Az Igéből Várhelyi Zoltán szolgált. A délelőtti gondolat magját a bibliai kereszténnyé válás adta. Délután az igeszolgálat hangsúlyozta, hogy a keresztény ember számára mindig Isten terve, akarata legyen az első helyen. Óvakodjunk attól, hogy saját terveinket valósítsuk meg, miközben az Úrral nem kommunikáltunk.

Az Úr adjon sok erőt, lelkesedést a kereszténnyé válás sokszor rögös útján újonnan keresztelkedett testvéreinknek.

Várhelyi Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista