2024. július 22. Hétfő
Napnyugta: 20:30
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Egészségügyi hírek arrow Olívaolaj és a rák
Olívaolaj és a rák PDF Nyomtatás E-mail

Az olívaolaj képes megakadályozni a rákos folyamatok kialakulását egy most megjelent tanulmány szerint. Kimutatták, hogy az olívaolaj meggátolja olyan oxidációs termékek keletkezését, melyek végül a rákos elváltozások beindulásához vezetnek. A szakemberek arra biztatnak, hogy telítet állati zsírokat, valamint a vajat cseréljük le, vagy legalábbis nagyrészt pótoljuk olívaolajjal. Ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy az étkezés nem egyenlő az olívaolaj fogyasztásával, szükség van a gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék bőséges bevitelére, illetve a rendszeres testmozgásra is annak érdekében, hogy valóban sikeresen vegyük fel a küzdelmet a rák kialakulásával szemben. (Reuters Health 2006. december 19.)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista