2024. május 03. Péntek
Napnyugta: 19:59
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Lowell Hargreaves Békéscsabán
Lowell Hargreaves Békéscsabán PDF Nyomtatás E-mail

Lowell Hargreaves Békéscsabán
2007. április 14-én, szombaton a Békéscsabai gyülekezetbe látogatott Lowell Hargreaves testvér családjával együtt, aki a Dunamelléki Egyházterületen élő testvérek számára már jól ismert evangelizátor. Testvérünk tavaly ősz óta folyamatosan evangelizációs sorozatokat tart a Dunántúl több gyülekezetében. Ezen a szombaton lehetőség nyílott arra, hogy az ország délkeleti részében élő hittestvéreink is megismerjék Lowell testvért és szolgálatát, hiszen Békés megye minden gyülekezetéből érkeztek testvérek a békéscsabai közös istentiszteletre. Az egész napos programra körülbelül 500-550 testvér jött el, közöttük a Keresztény Advent Közösség tagjai is szép számban jelen voltak.

 

Gyerektörténet
Délelőtt a gyermekeknek mondott nagyszerű tanítása után, Jézus Krisztus eljövetelének közelségéről hallottunk. Lowell testvér többször hangsúlyozta, milyen fontos, hogy éberek legyünk és figyeljünk a körülöttünk zajló eseményekre, amelyek egyre hangosabban figyelmeztetnek bennünket Urunk visszatérésének közelségére.

Áldásos szombati együttlétünket az Úr gyönyörű idővel ajándékozta meg, így a déli szünetben, az udvaron elfogyasztott közös ebéd alkalmával lehetőségünk volt arra, hogy beszélgessünk, ismerkedjünk, vagyis ápoljuk a testvéri közösséget.

Közös ebéd
A délutáni órán testvérünk vetítettképes előadásában bemutatta, hogy evangelizációs sorozatok alkalmával a vendégeknek hogyan szokott beszélni a mennyről, Isten országáról. Prédikációja rendkívül szemléletes volt. Nagy lelkesedéssel beszélt az örök otthon szépségeiről, örömeiről. Üzenete mindannyiunk szívébe reményt és vigasztalást hozott.

16 órától rövid fórum következett, amelyen testvéreink kérdéseket intéztek vendégelőadónkhoz, szolgálatával, magyarországi benyomásaival és tapasztalataival kapcsolatban.

Istentiszteleteink ünnepélyességét a gyulai gyülekezet kórusa, valamint testvéreink zenei- és énekszolgálata gazdagította. A tolmácsolásban Rajki Ilona testvérünk segédkezett, aki férjével együtt gyülekezetünk vendége volt.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy megismerhettük Lowell testvért családjával együtt, s betekintést kaphattunk abba a szolgálatba, amit Isten iránti elkötelezettséggel végez elvesztett embertársaink megmentése érdekében. Ez úton is sok áldást és sok-sok örömöt kívánunk munkájához.

 

Bicskei Róbert

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista