2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Bibliaismeret arrow Lelki egészség arrow A halál és a feltámadás Ura
A halál és a feltámadás Ura PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal

Hol voltál, amikor nem mehettem vissza az iskolába, mert nem tudtuk befizetni a tandíjat? Hol voltál, amikor a szüleim elváltak? Nem voltál ott, amikor szükségem volt rád!"

Jó hírem van, barátaim! Márta nem veszítette el a hitét. Figyeljük meg, mit mondott a 22. versben! „De most is tudom, hogy amit csak kérsz az Istentől, megadja neked az Isten." (Nem értem, miért kellett meghalnia a testvéremnek, mégis tiszta szívemből hiszem, hogy Te irányítod az eseményeket!)

A gyülekezetekben Mártának általában nincs túl jó híre. Úgy gondolunk rá, mint a testvérére kiabáló, ideges nőszemélyre, akit inkább foglalkoztatott a házimunka, mint az, hogy Krisztus lábához üljön.

Márta pedig nemcsak szorgos, de mélyen hívő ember is volt! Vajon hány olyan szerencsés férfi van, akinek ilyen asszony a felesége? Hányan köszönhetik meg Istennek minden áldott nap, hogy olyan feleségük van, aki keményen dolgozik, ugyanakkor kitartóan imádkozik is? Igazi lelki asszony! Na és hányan keserülik meg, ha most rögtön NEM emelik fel a kezüket?

Jézus mindenre odafigyel.

„Feltámad a testvéred!" - mondta Jézus Mártának.

„Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor, az utolsó napon" - felelte Márta még mindig zavartan.

Erre Jézus így szólt hozzá: „Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha." Más szóval: „Nem kell félned a haláltól! Nem kell várnod az örökkévalóságig, hogy megismerd a feltámadás erejét. Már most megláthatod, mert én magam vagyok a feltámadás!"

Jézus arról biztosította Mártát, hogy Úr a halál felett is, ezért nem kell aggódnia. „Aki bízik bennem, még ha meg is hal, örökkön-örökké élni fog! Hiszed-e ezt?" Erre Márta így válaszolt: „Igen, Uram, én hiszem, hogy te vagy a Krisztus, az Isten Fia, akinek el kell jönnie a világba." Ellen G. White megjegyzése: „Krisztusban van az eredeti, nem kölcsönvett, nem mástól származó élet. »Akié a Fiú, azé az élet« (1Jn 5:12). Krisztus istensége az örök élet biztosítéka a hívő számára. »Aki hisz énbennem - mondta Jézus - ha meghal is, él; és aki csak él és hisz énbennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?« (Jn 11:25-26). Krisztus itt előretekint második eljövetelének idejére. Akkor a meghalt igazak feltámadnak romolhatatlanságban, az élő igazak pedig elragadtatnak a mennybe, anélkül, hogy megízlelnék a halált. A csoda, mellyel Krisztus feltámasztotta Lázárt a halálból, az összes elhalt igazak feltámasztását jelképezi. Szavai és cselekedetei által Jézus a feltámadás Szerzőjének jelenti ki magát. Ő, aki hamarosan kereszthalált halt, ott állt a halál kulcsaival a sír legyőzőjeként, s kinyilvánította: joga és hatalma van, hogy örök életet adjon" - (Ellen G. White: Jézus élete, 446-447. old.).

Igen, ez jó hír mindenkinek, aki hisz benne! Fiatalok, fiúk és lányok! Nem kell félnetek a haláltól! Reménykedve várhatjuk második eljövetelét, amikor feltámadnak mindazok, akik Krisztusban haltak meg, hiszen tudjuk, hogy Jézus Úr a halál felett is.

Néha azon gondolkozom, hogy bírják ki a temetéseket azok a fiatalok, akik nem hisznek a szerető Istenben. Nem reménykednek abban, hogy lesz élet a halálon túl! Nem remélik, hogy még találkozhatnak szeretteikkel! Nem bíznak az Úr második eljövetelében sem. Nem tudnak hinni semmiben. Jézus második eljövetele mit sem jelent nekik. Számukra a halál mindennek a vége. Azt sem remélhetik, hogy megtudják, mi az életük értelme.

Fiatalok, gondoljatok arra, hogy aki hisz Jézusban, az a világ legnagyobb kincsét szerezte meg! A Krisztusba vetett hit által a magányos özvegy bízhat abban, hogy újra találkozik majd férjével. A Krisztusba vetett hittel a fiatal házaspár bízhat benne, hogy gyermekük felkel majd a feltámadás hajnalán! A Krisztusba vetett hit által a 15 éves fiatal lány a haláltól való félelem nélkül, szabadon élhet. A Krisztusba vetett hit azzal vigasztalja a fiatalt, akinek szülei AIDS-ben haltak meg, hogy Jézus újra visszajön. Mártának a testvére halálakor erőt adó hit minden embernek segít kitartani a nehéz időkben, amikor szeretteit veszíti el.



 
< Előző   Következő >

 
 
 
Bibliaismeret
Bibliatanulmányok
Lelki egészség
Bibliai Levelező Iskola
On-line Biblia
Ellen G. White Írásai
Joomla Toplista