2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Az Adventista Teológiai Főiskola a 2012/2013-as tanévben második alkalommal adott át diplomákat
Az Adventista Teológiai Főiskola a 2012/2013-as tanévben második alkalommal adott át diplomákat PDF Nyomtatás E-mail

atf_vegzett_hallgatok_-_2013Ünnepélyes istentiszteletre gyűlt össze az Adventista Teológiai Főiskola szervezésében a tanári kar és a diplomázók csoportja 2013. január 26-án, szombaton délután a Budapest-Terézvárosi Gyülekezetben, mely otthont adott e különleges alkalomnak.

A diplomaátadó ünnepély a főiskola életében mindig kiemelkedő és jeles esemény, nem csupán a tanári kar, hanem a hallgatók számára is, mivel a több éves munka, lemondás és küzdelem után lezárul egy emlékezetes és fontos fejezete életünknek. Az egyház számára is mérföldkő ez, ugyanis újabb teológusokkal és családi életre nevelőkkel gazdagodott közösségünk. A végzettek egyházunk értelmiségi táborának részévé váltak. Friss diplomával, oklevéllel megkezdhetik vagy folytatják szolgálatukat. Építő, emberi életet szebbé, jobbá tevő életforma a lelkészi hivatás. A család a társadalom legkisebb egysége, ezért lényeges, hogy az Adventista Teológiai Főiskola ez irányba is képez embereket, mely segíti az intézményben diplomázott hallgatókat abban, hogy teljes értékű keresztény családi életre neveljenek másokat is.

atf_diplomasok_es_tanarok_-_csoportkep„A hallgatók eljutottak oda, hogy a Jordán túlsó partjára Isten segítségével egyedül kell átjutniuk" - hangsúlyozta dr. Tokics Imre.

Dr. Szilvási József rektor a tudomány szükségességét és lelkiségét emelte ki a diplomázók számára, és bátorította a jelenlévőket, hogy jöjjenek tanulni a főiskolára, és ajánlják másoknak is e keresztény értékeket képviselő intézményt.

A záró szigorlatot tevő hallgatók közül 10 személy vehette át a diplomáját, akiket elsőként egyházunk elnöke, Ócsai Tamás testvér köszöntött.

Az ünnepélyt a hallgatók köszönő szavai, a vers és a különböző zenei- valamint énekszolgálatok tették meghitté és áldásossá.

 

(TIT)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista