2024. április 29. Hétfő
Napnyugta: 19:54
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Karácsonyi meglepetés az ADRÁ-tól
Karácsonyi meglepetés az ADRÁ-tól PDF Nyomtatás E-mail

adra_-_tatabanya_pc210031Vörös Sándorné és csapata segítőkezet nyújt

AZ ADRA Alapítvány hosszú évek óta fáradozik azon, hogy támogatást nyújtson a rászorulóknak, és szebbé varázsolja karácsonyukat. Nem volt ez másként a közelmúltban sem. Sok felsőgallai család és magányosan élő ember ünnepnapjait tette szebbé azzal, hogy számukra élelmiszercsomagot, játékokat, ruhaneműket adományozott.

Turainé John Katalin önkormányzati képviselő asszony kérdésünkre elmondta: több alkalommal osztottak együtt ajándékokat karácsony előtt, illetve év közben is. „Hálás vagyok a segítségért, hiszen körzetemben sokan fogadják örömmel a csomagokat, különösen karácsony előtt. Nem mindenkinek jutna szép ajándék, finom étel az asztalra. Csodálatos érzés látni az örömöket, ahogy a csomagokat átveszik, a gyermekek arcát, egy-egy szép ruha, cipő, játék vagy éppen gyümölcs láttán" - fogalmazott Turainé John Katalin.

adra_-_tatabanya_pc210052Az alapítvány a rendkívüli élethelyzetbe került családokon igyekszik segíteni. 1998-tól végzik munkájukat Tatabányán. Vörös Sándorné, Tatabánya körzetvezetője örömét fejezte ki amiatt, hogy az évek során szoros együttműködés alakult ki a városvezetés és az alapítvány között, és minden városrészben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak. Az adományokat Norvégiából, Angliából, Németországból és Ausztriából kapják a nemzetközi segélyszervezet tagjaitól, akik 123 országban dolgoznak.

A helyi támogatók száma is folyamatosan növekszik. Sokan ajánlanak fel ruhaneműket, műszaki cikkeket, amelyeket a szervezet a lehető legjobb helyre igyekszik eljuttatni. A Baba-Expo is minden évben tesz felajánlásokat az alapítvány felé.

Vörös Sándorné Irénke időt, energiát nem kímélve dolgozik a tatabányaiakért. Munkáját lánya és unokaöccse segíti. Ez a fajta segítségnyújtás élteti őt. „Sok fájdalommal, szenvedéssel, kétségbeeséssel találkoztam életem során. Azért dolgozom, hogy ezen enyhítsek, olyankor nyújtsak segítő kezet, amikor talán nem is számítanak rá, amikor a legnagyobb szükség van rá" - mondta el Irénke.

                                                                                                                                                                          mj

Forrás: Tatabánya Közéleti Újság IX. Évfolyam 1. szám 2013. január

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista