2024. április 29. Hétfő
Napnyugta: 19:54
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Isten országának ereje
Isten országának ereje PDF Nyomtatás E-mail

dscf3437A Veszprémi körzet immár hagyományosan az év eleji egyházterületi önkéntes evangelizátor-képző központja, hiszen negyedik alkalommal vált a képzés helyszínévé. Február 16-án a Csermák Antal Zeneiskola aulájában több mint 200 fő vett részt a képzést megelőző istentiszteleten, majd délután a képzésen, a Nemesvámosi Gyülekezet imatermében. A képzés 16-án a veszprémi gyülekezeti teremben folytatódott vasárnap délutánig, amikor majdnem 100 személy vett részt aktívan a képzésben. A körzet lelkésze, aki mind a négy alkalommal helyi szervezője volt a programnak, így számol be a képzésről. - DET 

Lesztek nékem tanúim..." (ApCsel 1:8)

dscf3484Hangzott ismét a felhívás február közepén a Dunamelléki Egyházterület által szervezett önkéntes evangelizátor-képző programján Veszprémben, ahol ebben az évben dr. Gallus László buzdította a résztvevőket, aki a belgrádi főiskolán teljesít szolgálatot, illetve az ATF óraadó tanára is egyben.

Szombaton a terület számos gyülekezetéből érkező lelkes testvéri közösség teljesen megtöltötte a zeneiskola kétszáz fős nagytermét, délután a Nemesvámosi Gyülekezet imatermét, vasárnap pedig a Veszprémi Gyülekezet imaházát.

S hogy mi újat tanulhattunk? Egyrészt, hogy a Szentlélek ereje nemcsak az apostolokat, hanem bennünket is késszé tud tenni az evangélium továbbadására. Mely annál eredményesebb, minél jobban összefognak a helyi gyülekezetek. Így szombat délután megismerhettük, miként tehetünk még többet a növekedés 10 akadályának leküzdésére, és olyan légkör kialakítására, mely elősegíti az evangelizáló életstílus erősödését.

dscf3526 Vasárnap Rajki János, Gyürüs Istvánné és Ősz-Farkas Ernő testvérek előadásaival folytatódott a képzés, ahol a személyes bizonyságtevés hatékony és már működő módszereit és lehetőségeit sajátíthattuk el és cserélhettük ki tapasztalatainkat.

Ezúton is köszönet a Veszprémi Gyülekezet tagjainak áldozatos szolgálatukért, mellyel hozzájárultak a képzés zökkenőmentes lebonyolításához.

 

Tóth Szilárd

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista