2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Fiatalok Jézusért Konferencia Hajdúszoboszlón
Fiatalok Jézusért Konferencia Hajdúszoboszlón PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

fjk_2013_img_53862013. január 30. és február 3. között került megrendezésre a harmadik Fiatalok Jézusért Konferencia (FJK), idén Hajdúszoboszlón. Az ifjúsági rendezvényen 70 lelkes fiatal vett részt. Különös örömmel töltött el bennünket, hogy a rendezvényen együtt örülhettünk több Keresztény Advent Közösségbe tartozó testvérünkkel is. A konferencia témája az Apostolok Cselekedetei volt, s előadásai, lelkülete minden szempontból cselekvésre késztette a résztvevőket.

A reggeleket közös áhítattal kezdtük, amelyeken Jonathan Walter teológushallgató vezetett bennünket. A nap folyamán szemináriumokon vehettünk részt, amelyeket Sebastien Braxton, az amerikai Michigan egyházterület CAMPUS programjának igazgatója; Craig Gooden, az angliai PEACE evangelizációs iskola missziós koordinátora; valamint Erdődi Péter teológushallgató, az Afrikáért Alapítvány képviselője vezetett. Sebastien Braxton a szekuláris helyszíneken végzett misszió témájában tartott előadásokat, különös tekintettel az egyetemi kampuszokra; Craig Gooden a személyes evangelizáció módszereit tárta elénk; Erdődi Péter pedig a külmisszió alapjait és fontosságát világította meg számunkra sok személyes tapasztalattal fűszerezve.

fjk_2013_5157_nA plenáris alkalmakkor készült interjúk mellett idén egy kiállítás is megrendezésre került, ahol több hazai és európai iskola, szervezet és missziós program képviselhette magát. Az interjúk és a kiállítás a fiatalok számára lehetőséget adott, hogy megismerhessenek különböző missziós ötleteket, lehetőségeket; illetve olyan intézményeket, ahol további képzésben részesülhetnek. Az esti előadások az Apostolok Cselekedeteinek fontos állomásain át kalauzoltak bennünket Sebastien Braxton tolmácsolásában, aki több szívhez szóló felhívást is intézett a fiatalokhoz.

A hétvége csúcspontja a szombati nap volt, amelyen 95 fiatal vett részt. Az áldásos délelőtt után a fiatalok felkerekedtek és kettesével bejárták Hajdúszoboszló és Józsa kijelölt területeit, ahol az embereket gyülekezeti programokra invitálták, valamint a közös bibliatanulmányozás lehetőségét ajánlották fel nekik. A városban töltött másfél-két óra alatt 52 könyvet ajándékoztak el, 63 darab bibliatanulmányt adtak át, és 30 személlyel vették fel a kapcsolatot, akik szívesen tanulmányoznák a Bibliát a jövőben. A nap legszebb része az esti beszámoló volt, amelyen a fiatalok sorra egymás után mondták el mindazokat a tapasztalatokat, amelyeket az Úrral szereztek a délután folyamán.

fjk_2013_5748_nA hétvégét Bácsi László, a konferencia elnökének bevezető és záró áhítata keretezte, amelyben felhívást intézett személyes elhatározások megtételére. A konferencia mozgalommá lényegülését támogatva az FJK önkéntesei felajánlották segítségüket mindazok támogatásában, segítésében, akik ilyen elhatározásra jutottak. Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy minden várakozásunk felett megáldotta ezt a rendezvényt. A hétvége alatt mindannyian éreztük áldásait, s annak végeztével a konferencia mottója lelkesített tovább bennünket arra, hogy: „Cselekedj!"

 

T. E.

 

 



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista