2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egység a különbözőségben
Egység a különbözőségben PDF Nyomtatás E-mail

magyar-szlovak_konferencia_01Szlovák-Magyar Hitéleti Konferencia Salgótarjánban

Március első szombatján különös élményben volt része a Salgótarjáni és a Balassagyarmati Gyülekezetnek. Találkozót szerveztünk a Felvidéki és a Nógrád megyei gyülekezetek számára. Évtizedek óta egy határ választott el bennünket egymástól, pedig csak néhány kilométerre élünk egymástól. Arra gondoltunk, érdemes lenne megismerni egymást, találkozni egymással, kicserélni tapasztalatainkat, megérteni, ki milyen kihívásokkal küzd a határ északi és déli oldalán.

magyar-szlovak_konferencia_02A programon a fent említett magyarországi gyülekezetek mellett részt vettek a Füleki és a Losonci Gyülekezet tagjai, a Kiscsalomján élő testvérek, a Szlovák Egyházterület vezetése (Karol Badinský elnök; Oliver Popovič titkár, Stanislav Bielik pénztáros, František Kolesár misszióvezető), a füleki körzet segédlelkésze Michal Fulier testvér, valamint a Dunamelléki Egyházterület elnöksége (dr. Ősz-Farkas Ernő, Bihari Csaba, dr. Deák Judit).

A nap mottója a következő volt: „egység a különbözőségben". Az igehirdetések, rövid elmélkedések (a nap folyamán az összes lelkész szót kapott) mind ebben a témában hangzottak el. Emellett minden gyülekezet valamilyen formában, aktívan részt vett a szolgálatokban - ének-, zene-, vers-, vagy éppen gyermekszolgálat által. A magyarul elhangzó igehirdetéseket, szolgálatokat szlovák nyelvre, a szlovákul elhangzókat pedig magyarra fordítottuk. Rádöbbentünk, hogy sokkal közelebb vagyunk egymáshoz, mint gondolnánk, sőt Krisztusba vetett hitünk által úgy éreztük, mintha mindig is ismertük volna egymást, pedig sokan most látták egymást először.

magyar-szlovak_konferencia_03A testvérek úgy döntöttek, nem most találkoztunk utoljára, szeretnénk megismételni ezt a nagyszerű alkalmat. A két egyházterület vezetői már régebben kapcsolatot tartanak fenn egymással, így az ő együttműködésüknek ez a nap csak egy újabb állomása volt. Azért imádkoztunk és tesszük ma is, hogy a két népből való hívők ezután is példát mutathassunk, Isten Lelke hogyan köt össze bennünket és milyen áldás van azon, amikor egy akarattal, együtt imádjuk Urunkat!

 

fenyvesi

 

Még több kép a Dunamelléki Egyházterület Facebook oldalán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista