2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Dupla öröm Gyömrőn
Dupla öröm Gyömrőn PDF Nyomtatás E-mail

dupla_orom_gyomron_-_amikor_meg_kisebbek_voltunk Amikor ikrek érkeznek a közösségbe - először mindenki duplán gratulál a szülőknek és a szokásosnál nagyobb lelkesedéssel veszi körül a családot. Ha egyformák a gyerekek, azt csodálja mindenki, ha különbözőek vagy eltérő neműek, annak örülnek. De a szülők hamar megtapasztalják, hogy két újszülött egyszerre nemcsak dupla öröm, de dupla munka is. Elkél a segítség. Hosszú távon azonban mindenkinél pozitív a „mérleg", ahogyan mondják.

Egy éve a mi gyülekezetünkben is ez történt: Krisán Andreának és Krisán Olivérnek ikreik születtek: Admira és Armand. Február 2-án ünnepelték egyéves születésnapjukat. A két kis csöppség rengeteget fejlődött az egy év során: az újszülött babák mára már állandóan felfedezésre induló tipegő kisgyermekek.

dupla_orom_gyomron_-_dobozban_ulve_a_jatekbirodalmunkbanLelkészünk, Szilvási András - aki maga is iker -, szolgálatából idézek, amely a gyermekek bemutatóján hangzott el, aktualitásából semmit sem veszítve. 2Kir 11:1-3 verseiben olvasunk először Joásról, aki a királyi családban egyedüli fiúként élte túl Jézabel lányának, Atháliának vérengzését, amit a hatalomért tett. Hogyan élte túl? El volt rejtve. Hat éven át a templomban rejtegették és istenfélelemre nevelték. Ahogyan Szilvási András testvér és ikertestvére, Tibor is iskolába menetelükig nem jártak bölcsődébe, óvodába, ahogyan sok társuk. Kizárólag családjuk és a gyülekezet tanította őket - és okosabbnak bizonyultak kortársaiknál. El voltak rejtve.

Ha Joás nincs elrejtve, nem marad élve. Ha mégis, de nem a templomban, akkor a mindent elárasztó pogány befolyás más útra vitte volna. Nem teljesedett volna be sok prófécia, messiási próféciák. Dávid ágának utolsó sarja volt, amiből Jézus született. Isten véghez viszi akaratát, de nekünk nem mindegy, hogy velünk vagy nélkülünk.

Ma sem könnyebb elrejtve lenni sok káros befolyás elől, mint akkor. Következetes szülői magatartásra és nevelésre van szükség ahhoz, hogy gyermekeinket szilárd jellemű, a hitben kitartó, a kísértésekben megálló, önálló emberekké válni segítsük.

A szülők feladata:

  • A hit továbbadása. Az Istennel szerzett tapasztalatok továbbadása a gyermekek kicsi korától kezdve.
  • A szeretet továbbadása. Megtanítani a gyerekeket a szeretet adására és elfogadására. Azok segítésével is, akiket nehéz vagy nem lehet szeretni.
  • Az értékek továbbadása. Szavainknak és tetteinknek összhangban kell lenniük. A viselkedésünk, viszonyulásunk elárul minket, hiába mondunk mást a szavainkkal. Az értékek szerint élésben, cselekvésben ne a másikra várjunk, mi, pontosabban: én legyek az első.

Szívleljük meg e komoly tanácsokat mindannyian - nemcsak szülők -, hiszen befolyással bírunk a gyermekekre, mint távolabbi ismerős vagy testvér is.

Jó egészséget, sok erőt, kitartást és felülről jövő bölcsességet kívánunk a Krisán családnak! Isten áldását kérjük a családra. Isten áldja meg őket és rokonaikat, akik a gyermekek születése pillanatától hűségesen segítik a házaspárt a gondozásban. Legyen dupla áldás és öröm életükben e két gyermek!

 

Gyarmati Gyöngyi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista