2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Generál Konferencia elnöke találkozott az egyházügyi államtitkárral
A Generál Konferencia elnöke találkozott az egyházügyi államtitkárral PDF Nyomtatás E-mail

talalkozo_az_egyhazugyi_allamtitkarral A 2013. március 17-én zajlott találkozón a Hetednapi Adventista Egyház részéről részt vett  Ted N. C. Wilson, a GK elnöke, Bertil Wiklander, a TED elnöke, Jóhann Jóhannsson a TED pénztárosa, valamint Ócsai Tamás, a Magyar Unió elnöke. Az államtitkárságot Hölvényi György, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint két munkatársa képviselte.

A mintegy egyórás megbeszélésen a GK elnöke újból megerősítette véleményét, miszerint hálásak lehetünk az ország vezetőinek, hogy biztosítják a szabad vallásgyakorlatot, és hitünket, meggyőződésünket, sajátos üzenetünket szabadon és nyilvánosan is kifejezhetjük. Kiemelt hangsúlyt kapott a megbeszélésen a nemzetközi együttműködés lehetősége a vallás- és lelkiismereti szabadság védelmezése területén. Egyházunk felajánlotta segítségét számos olyan területen, amely Magyarország Kormánya számára is kiemelt terület: egészségvédelem, segélyezés, fejlesztés, a családok szolgálata, valamint az ifjúság nevelése. A felajánlás a kormány részéről pozitív visszhangra talált. Az államtitkár úr kiemelte: örömmel várják az egyházaktól - köztük a Hetednapi Adventista Egyháztól - az ötleteket és saját kezdeményezéseket az említett területeken.

A találkozóról az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága az alábbi sajtóközleményt adta ki:

Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi
és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága

KÖZLEMÉNY 

Fontos a vallásszabadság, fontos a lelkiismeret szabadságának védelme

„Köszönjük a kormánynak, hogy Magyarországon vallásszabadság van" - mondta Ted N. C. Wilson, a Hetednapi Adventista Egyház amerikai elnöke azon a találkozón, melyet ő és Ócsai Tamás, az egyház Magyar Uniójának elnöke kezdeményezett Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárral.

A találkozón az elnök háláját fejezte ki a magyar kormánynak azért, hogy Magyarország biztosítja a szabad és korlátlan vallási tevékenységet, és hogy elismeri egyházukat. Megköszönte Magyarországnak, hogy védelmezi a kisebbségeket és a különböző vallásokat. Az adventisták kiemelt nemzetközi missziójuknak tekintik a vallásszabadság ügyének képviseletét, és szívesen együttműködnek az Emberi Erőforrások Minisztérium Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságával a vallásszabadság előremozdításának ügyében.

Az elnökök által felvetett együttműködést Hölvényi György államtitkár örömmel fogadta, és hozzátette, a Kormány célja, hogy senkit ne zárjon ki a vallásgyakorlás hazai kereteiből, minden eszközzel azokat a kezdeményezéseket támogatja, amelyeket az egyházak a tágabb közösség érdekében tesznek. Hozzátette, fontos, hogy az egyházak maguktól kezdeményezzenek és ne kizárólag az államtól várják az ötleteket tevékenységükhöz. Kiemelte, a nemzetközi vallásszabadság ügye fontos, mind elvi, mind humanitárius okokból.

A találkozón elhangzott: az adventisták érdekeltek a kormány és a magyar emberek törekvéseinek elősegítésében különböző területeken, mint például az egészségügy előmozdítása, a családok erősítése illetve értékek felmutatása a fiatalok számára.

A Hetednapi Adventista Egyház 210 országban 17 millió hívővel van jelen. Ők működtetik az International Religious Liberty Association (IRLA) intézetet, melynek célja a lelkiismeret szabadságának védelme a világon.

 

Budapest, 2013. március 19., kedd (OS)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista