2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Reményteljes válság
Reményteljes válság PDF Nyomtatás E-mail

Hitmélyítő előadás-sorozat Pestszentlőrincen

remenyteljes_valsag_-_pszentlorinc_p1040474Nagy érdeklődés övezte közösségünk és a meghívott vendégek körében a 2013. március 8. és 16. között tartott előadás-sorozatot, melynek előadója Banga-Jánosy Emil lelkész volt a romániai Speranta Reménység Televízió magyar nyelvű adásainak vezetője. Családjával és technikai csapatával érkezett Marosvásárhelyről. Ez volt az első média-evangelizáció gyülekezetünkben, és reményeink szerint nem az utolsó. Az előadás-sorozat online követhető volt a www.onlineistentisztelet.hu weblapon és a gyülekezet honlapján - www.adventmisszio.hu -, ahol a későbbiekben újranézhetőek lesznek az előadások. Az előadás-sorozatot a Speranta Reménység Televízió magyar nyelvű adásában is sugárzásra kerül.

Csodálatos énekek, zeneszámok hangzottak el minden előadás alatt, Jézus szeretetéről, az ember Isten utáni vágyódásról Mészöly Viktória, Simon Márk, Celcea Dorin, Csiki Ervin, és Hajnal Csaba előadásában.

remenyteljes_valsag_-_pszentlorinc_p1040541Az előadások témája a mai kor válsághelyzete volt, és annak kifejtése - bibliai szereplők élettörténeteinek bemutatása által -, valamint hogy hogyan, ki által szabadulhatunk a válságból; olyan dolgok hangzottak el, amelyek a jól ismert bibliai történeteket is új megvilágításban mutatták be. Az előadó ellentétpárokkal élt: élet-halál, háború-béke, valóság-illúzió, jó-rossz, világosság-sötétség, kevés-sok. Az előadás-sorozat folyamán megértettük a korábban talányosnak vélt címet is, azaz, hogy mitől lehet egy válság mégis reményteljes. Az egész sorozat csúcspontja Isten gondoskodó, vigyázó, ugyanakkor a veszélyekre felhívó szeretetét mutatta be, amely betöltötte mindannyiunk szívét.

Különös hála tölt el bennünket a sorozaton résztvevő vendégekért, akik a gyülekezetünkben hallgatták az előadásokat, és azokért is, akik online követték.

Köszönet a Zuglói Gyülekezetnek, a Reménység Evangelizációs Központnak  és mindazoknak, akik támogatták ennek az evangelizációnak a létrejöttét.

 

K. M.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista