2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hitoktatók és gyermektanítók találkozója és képzés
Hitoktatók és gyermektanítók találkozója és képzés PDF Nyomtatás E-mail

hitoktatoi_es_gyermektanitoi_talalkozo_es_kepzes_img_09612013. március 24-én került sor a hitoktatók és gyermektanítók találkozójára Budapesten, a józsefvárosi gyülekezeti teremben. Erre a napra is újabb havazást ígért a meteorológiai szolgálat, talán ez volt az oka, hogy nagyon kevés gyermektanító jött el.

A képzés alkalmával egy nagyon aktuális dologgal foglalkoztunk: Kihívások a tanítás-oktatás alatt a kiskamaszok esetében. Hét jellemző viselkedési problémát térképeztünk fel: 1) A figyelemzavaros gyermek - Mi a teendő? 2) A gyermekek destruktív viselkedése - Mit látunk a neveltetési, családi háttérben? Hogyan tudjuk enyhíteni a gondokat? 3) Az időpazarló, lassú gyerekek. 4) Az önmotiváció felkeltésének művészete. 5) Az általános tiszteletlenség - Milyen módon orvosolhatjuk? 6) A felelős és felelőtlen magatartás - Közösségi életre nevelés. 7) A keresztény nevelő tapintatossága a hibák kijavításában - A durva módszerek, ledorongolás és irónia, nemcsak messze állnak Jézustól, hanem gyilkos hatásai sokáig élnek.

A képzés után gyülekezeti beszámolók hangzottak el: Pécs, Albertirsa, Budapest-Újbuda, Békéscsaba kiváló gyermektanítói részéről. Külön kiemelt program volt ezen a napon az ukrajnai gyermekmisszió. Egy csapat testvérünk dolgozik ezen a területen már több éve. Munkájukról, fáradozásaikról Demjén Évi hozott powerpoint összeállítást. Segítséget, támogatást várnának testvéreink ebben a szép, de áldozatokat követelő szolgálatban. Mind anyagi támogatásra, mind pedig gyermekszerető segítőkre nagy szükség lenne.

Néhány fontos gondolat és eligazítás hangzott el a hitoktatással kapcsolatban, ennek a sürgető kérdésnek azonban még egy fórumot kellene biztosítanunk.

 

Egerváriné Kökényes Zsuzsa
Gyermekszolgálatok
Osztálya vezető

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista