2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hangyaboly – cserkészvezetők tavaszi találkozója
Hangyaboly – cserkészvezetők tavaszi találkozója PDF Nyomtatás E-mail

hangyaboly_-_2013_tavaszAz adventista cserkészvezetők fóruma, a Hangyaboly 2013. április 12-14. között került megrendezésre Nagykovácsi határában, a Sztrilich Pál Cserkészparkban. A rendezvényre hivatalos volt minden képesítéssel vagy gyakorlattal rendelkező aktív cserkészvezető. A három adventista cserkészcsapat (a 431. sz. Huenergardt János Frigyes Cserkészcsapat, Budapest; az 1942. sz. Michnay László Cserkészcsapat, Hajdúhadház; az 1301. sz. Négylevelű Fa Cserkészcsapat, Nagykanizsa) 19 cserkészvezetője vett részt a találkozón.

„A rendezvény mostani tematikájában elsősorban az úgynevezett »kósza«, 14-17 éves cserkész-korosztállyal való foglalkozásra koncentráltunk. Megvizsgáltuk a korosztály életkori sajátosságait és azt, hogy milyen lehetőségeink vannak arra, hogy számukra is vonzó programokat tudjanak nyújtani csapataink" - mondta Matlák Tímea cserkész segédtiszt, a találkozó egyik koordinátora.

A program keretében természetesen nem maradhatott el a közös igei elmélkedés és éneklés. A csapatok többek között beszámolókat tartottak a 2012. évben elvégzett munkáról, értékelték a 2012-ben szintén e cserkészparkban megrendezett közös ANT2012 elnevezésű cserkész nagytábort, valamint közösen megtekintették a táborról készült kisfilmet. A programértékelések után a 2013. évi terveket is felvázolták a csapatok képviselői.

A résztvevők megválasztották a 2014-ben Hollandiában megrendezésre kerülő Transzeurópai Divízió (TED) által szervezett Camporee-re (www.camporee.nl) kiutazó magyar kontingens vezetőjét Mena János (431. sz. cserkészcsapat) cserkész segédtiszt-jelölt személyében; és ugyancsak megválasztották a kiutazó kontingens táborparancsnokát Zarka Dávid (431. sz. cserkészcsapat) cserkész segédtiszt-jelölt személyében. A megbeszélések keretében a további részfeladatok felelőseit is kijelölték, hogy a következő őszi Hangyabolyon már a konkrét tervekről tudjanak beszélgetni.

 

Rácz Sándor Béla
cserkész segédtiszt

 

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista