2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Clifford Goldstein Budapesten
Clifford Goldstein Budapesten PDF Nyomtatás E-mail

clifford_goldstein_latogatasa_budapesten_1487Clifford Goldstein, a Generál Konferencia által kiadott Bibliatanulmányok főszerkesztője 2013. április 3-8. között Budapesten járt. Sűrű programja volt. Csütörtök a média jegyében telt: először a Hatos Csatorna műsorában dr. Tokics Imre és prof. dr. Szigeti Jenő vendégeként beszélt a Hetednapi Adventista Egyház világszéles tevékenységeiről, bibliatanulmányozó programjáról, ami valóban egységbe fogja az adventistákat. A múlt negyedben pl. az egész világon a teremtés és a bibliai hitelvek szoros kapcsolatával, ill. a teremtés és az evolúció elméletének az egyén életében is tapasztalható markáns különbségével foglalkoztunk. Az Istenbe vetett hit magyarázatot ad a múltra, a jelenre és a jövőre, reménységet, szeretetet és békét kínál, ezzel szemben az evolúció a véletlen kezdet és a véletlenszerű, de elkerülhetetlen megsemmisülés rideg jövőjét vetíti előre. Logikai úton vezette le a bibliai teremtéshit és az evolúció összeférhetetlenségét. Délután a Kontakt Rádió műsorában vett részt.

clifford_goldstein_latogatasa_budapesten_dscf1470Vendégünk péntek délelőtt a Terézvárosi Gyülekezetben vallott arról, hogyan szólította meg Isten egy szubjektív tapasztalatban, amikor választania kellett, hogy elfogadja-e az Urat. Akkor látta meg, mi volt addig a bálványa. Kényszer nélkül, szabad akaratból szakadt el attól, amiben azelőtt az élete értelmét látta. Közvetlen ezután magyaroktól kapta a meggyőző erejű könyvet, A nagy küzdelmet és ismerte meg Dániel próféciáinak objektív tényeit, amelyek számára is a hit szilárd alapját képezik. Talán ezért is jön szívesen hazánkba. Este a Bibliatanulmány átvételében vett részt a Székely Bertalan utcában, amit a Pax Tv is közvetített. Személyes történetével érintette a kegyelem és az ítélet gondolatkörét: a történelem igazságtalanságainak a sorát csak a kegyelmes Isten képes végleg elrendezni; ennek elfogadása erősíti a hitet.   

clifford_goldstein_latogatasa_budapesten_dscf1471Szombat délelőtt az Újbudai Gyülekezet úrvacsorai istentiszteletén szolgált C. Goldstein. Számtani példával vázolta fel az üdvösség matematikáját: minden emberre csak a bukás várna, amitől egyedül Krisztus válthat meg. Délután és este ismét a Terézvárosban utalt olyan gondolkodók hit felé vezető útjára, mint Tolsztoj, akin éppen akkor vett erőt az élet értelmetlenségének elsöprő érzése, amikor mindene megvolt, amire ember vágyhat. Feloldást csak a hit elfogadása jelentett. Az előadásban hangsúlyt kapott, hogy Isten érzelmi és értelmi lénynek teremtette az embert. A hit logikus, racionális alapokon nyugszik, aminek megértése akkor is megtart, ha az érzések éppen mást sugallnának.

Goldstein gondolatébresztő szavai visszaköszönnek az általa írt Van Kiút magazinban is, amelyben a ma emberének gondolatmenetével szembesít, érintve a szenvedés, a katasztrófák, a szabad akarat, az Isten által kínált jövő biztosságának témáit. Ez a remek missziós eszköz informatív, színes, értelmes; a kilátástalansággal szembeállítva bemutatja, hogy Krisztus által Van Kiút. Goldstein testvér vasárnap délelőtt Pécelen az ATF hallgatóival találkozott, délután pedig Terézvárosban ismét saját életére utalva beszélgetett messiáshívő zsidókkal a Messiás vállalásának útjáról.

 

Zarkáné Teremy Krisztina

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista