2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Fogadj örökbe egy hallgatót!
Fogadj örökbe egy hallgatót! PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

atf_felhivas_-_fogadj_orokbe_egy_hallgatot_1Az Adventista Teológiai Főiskola fennállása óta csaknem ötszázan vannak azok a testvérek, akik hosszabb-rövidebb ideig tanultak intézményünkben. A hallgatói összetétel gyülekezetenként igen változatos képet mutat, és nagymértékben összefügg azzal, hogy milyen kép alakult ki a gyülekezetben a teológiai felkészültség értékéről és a főiskola egyházunkban betöltött szerepéről. Vannak körzetek, ahol a végzett hallgatók száma akár a húsz főt is eléri, és vannak, ahonnan szinte senki nem tanult még nálunk. Szeretnénk változtatni ezen a helyzeten, és szeretnénk elérni, hogy az ország minden kistérségében legyenek olyan testvérek, akik teológiai végzettséggel rendelkeznek, és hasznos szolgálatot végezhetnek a gyülekezetekben.

atf_felhivas_-_fogadj_orokbe_egy_hallgatot_2Nagy szükség van erre azért is, hogy a lelkészkar összetétele jobban tükrözze a kistérségek lelkiségét, és megfeleljen az egyes régiók missziós szükségleteinek, és azért is, hogy a nem lelkészi állományú tisztviselők között is legyenek igehirdetők, gyülekezeti munkások, akik az evangéliumot a helyi gyülekezet szükségleteit figyelembe véve tudják hirdetni. Ezzel megfordulna a jelenlegi gyakorlat: ahelyett, hogy az Adventista Teológiai Főiskolától kérnék a területek, hogy ajánljon megfelelő munkásokat, maguk a gyülekeztek, a lelkipásztorok és a területek küldenék a főiskolára azokat a testvéreket, akikben felismerték a szolgálatra való elhivatottságot.

E folyamat elindítása érdekében hirdetjük meg a „Fogadj örökbe egy teológiai hallgatót!" programot. Mit jelent ez? Azt, hogy bátorítjuk a gyülekezeteket, valamint azokat a testvéreket, akik anyagi források birtokában szeretnének hozzájárulni a lelki munkások képzéséhez, küldjetek hallgatókat az intézménybe, támogassátok ezeket a hallgatókat mind anyagilag, mind erkölcsileg, kísérjétek végig előmenetelüket, folyamatosan vonjátok be őket a lelki munkába, hogy - tanulmányaik befejezése után - olyan embereknek bizonyuljanak, akik mély gyökerekkel rendelkeznek és elkötelezettek az őket támogató gyülekezetek iránt.

atf_felhivas_-_fogadj_orokbe_egy_hallgatot_4Az Adventista Teológiai Főiskola vezetése rendszeresen beszámol az örökbefogadó gyülekezetnek (magánszemélynek) a hallgató előmeneteléről. Ily módon szoros, gyümölcsöző együttműködés alakulhat ki az intézmény és a hallgatókat küldő gyülekezetek között, ami a tanuló számára is ösztönző lehet.

Szeretném ezt az alkalmat megragadni, hogy egy kéréssel forduljak volt hallgatóinkhoz is. Hamarosan kaptok tőlünk egy kérdőívet, amiben megkérdezzük, hogy mi volt az, ami hasznos volt az intézmény szolgálatában, és mi volt az, amin javítanunk kellene. Az Adventista Teológiai Főiskola küldetése a gyülekezetekben folyó munka támogatása, ezért szeretnénk, ha mintegy tükörben megláthatnánk, mi az, amiben javítanunk kell szolgálatunkon, hogy megfeleljünk a szükségleteknek.

Mindazoknak, akik szeretnének többet tudni az itt elmondottakról, és szeretnék megosztani velünk gondolatainkat, azt javasoljuk, hogy írjanak nekünk, lépjenek kapcsolatba az Adventista Teológiai Főiskola tanulmányi osztályával, illetve a marketing munka koordinátorával.

 

Dr. Szilvási József
rektor



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista