2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Az ADRA „Téli gondoskodás” programja
Az ADRA „Téli gondoskodás” programja PDF Nyomtatás E-mail

adra_-_andikaA tél mindannyiunk számára nehéz, de azok számára, akik egyik napról a másikra próbálják túlélni a kialakult nehéz élethelyzeteket, még nehezebb. Az ADRA elkötelezett arra, hogy a téli időszak beálltával novembertől április végéig a lehetőségeihez mérten segítsen ezeknek a családoknak. Ezzel kapcsolatosan osztunk meg veletek egy történetet:

A kora reggeli órákban egy tanítónő hajnali 5 órakor kelt, hogy levelet írjon az ADRA Alapítványnak. A levél nem az ő családjáról, az ő anyagi körülményeiről vagy nehézségeiről szólt. Egyik tanítványáért járt közben. Leírta, hogy egy kis falucskában tanít, ahol sok a nélkülözés, és tanítónőként rendkívül fáj neki azt látni, hogy a gyerekek milyen nehéz körülmények között élnek. Egy 3 kisgyermeket nevelő család számára kért segítséget tőlünk. A legnagyobb kisfiú az ő tanítványa, aki 7 éves és nagyon okos, eleven kis tanuló. Sajnos sokszor szakadt nadrágban, lyukas cipőben, kabát nélkül megy iskolába. A tanítónő beszámolt nekünk, hogy akárhányszor megkérdezte, hogy mit vacsorázott, a válasz ez volt: „Sült csirkét." Persze ez nem így van... a kisfiú a vágyait úgy éli meg, mintha megtörténtek volna. Az iskolában többször mesélte, hogy játszott a távirányítós autójával, amiről a tanító szintén tudta, hogy természetesen nincs neki.

adra_-_esztiAz ADRA Alapítvány munkatársai és önkéntesei igyekeztek segítséget nyújtani ennek a családnak, és az összekészített csomag egy pénteki nap délutánján megérkezett a tanítónő címére. Ő nem tudta megvárni a hétfő reggelt, hanem még aznap kivitte a csomagot a család számára.

Nagy volt az öröm, nagy volt a boldogság. A gyerekek próbálgatták a ruhákat, nézegették a játékokat és a hasznos ajándékokat. Eszti a rózsaszín sapkát húzta fel és egyből a babával kezdett el játszani, a pici Andi a kis csizmát csodálta, Sanyika pedig az új, piros pulcsijában játszott az autóval. Az édesanyának könnyek gördültek le az arcán és azt mondta, hogy ennyi szép ajándékot még sohasem kaptak. Sokszor egy kis segítség életre szóló élményt jelenthet.

Az ADRA Alapítvány a „Téli gondoskodás" programjának keretén belül 150 család számára tudott természetbeni (élelmiszer, ruhanemű) segítséget nyújtani a téli krízis időszakában.

adra_-_sanyikaHálásak vagyunk Istenünknek, hogy eszközök lehettünk a segítségnyújtásban.

Testvérek! Amennyiben úgy érzitek, hogy van olyan ruhanemű, játék vagy egyéb hasznos háztartási eszköz otthonaitokban, mely még teljes mértékben használható és szívesen felajánlanátok a rászorulóknak, kérünk, keressétek meg az ADRA Alapítványt a következő elérhetőségeken: 06-1/253-7627 vagy 06/30-677-1677.

 

Csergedi-Nagy Éva
ADRA programmenedzser

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista