2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Szombatiskolai nap Gyömrőn
Szombatiskolai nap Gyömrőn PDF Nyomtatás E-mail

szombatiskolai_nap_gyomron_-_interju_zp-rel_img_3914Egy nagyon áldásos, élményekben gazdag nap után kérdezem Zarka Pétert, a Dunamelléki Egyházterület szombatiskolai osztályvezetőjét.

- Mint az egyházterület osztályvezetője, milyen sűrűn tudsz elmenni a különböző gyülekezetekbe?

- Sajnos a két gyülekezetem mellett egy évben csak 5-6 gyülekezetbe tudok eljutni, ami a 3 éves ciklus alatt 15-18 gyülekezetet jelent. Ez nem sok, de vannak egyéb eszközök is arra, ahogyan népszerűsíteni tudjuk a szombatiskolát. Pl. a hangos szombatiskola, amely azok számára elérhető, akik gyengén látók, vagy akik szívesen hallgatják az audio formátumot
- ebben a Gyömrői Gyülekezet tagjának, Bátori Sándor testvérnek döntő szerepe van -, ill. a heti rendszerességgel leadott reménytévés szombatiskola, amely szintén nagy érdeklődésre tesz szert, és a tanítói melléklet, amely más aspektusból világítja meg a heti tanulmány.

 

- Mi a tapasztalatod, mennyire szeretik a testvérek a szombatiskolát, milyen a részvétel egy-egy alkalmon?

- A szombatiskola egy csodálatos intézmény, amelyet sok egyház „irigyel" tőlünk. Egységes világképre nevel bennünket, segít abban, hogy helyes módon lássuk meg Istent, amely kihat a lelki élet különböző részeire is. Világszerte nagyon kedvelt tehát ez a lehetőség, amelyet missziós célra is használnak sok helyen. Európát, Észak-Amerikát és Ausztráliát kivéve szinten minden helyen több a szombatiskolai tag, mint a gyülekezeti tag! Hazánkban van még mit tenni, hogy népszerűbbek legyenek a szombatiskolai alkalmak. A Gyömrői Gyülekezet jól mutatja az országos átlagot. A statisztika szerint a Magyar Unióban sajnos kevesebb, mint a tagság fele él ezzel a nagyszerű kiváltsággal, hogy részt vegyen a szombatiskolai tanulmány átvételén. Ebből a jelenlévők újabb töredéke nevezhető aktívnak a megbeszéléseken. De mindenki, aki viszont tanulmányozza a szombatiskolát, az nagy áldásban részesül.

 

- Hogyan lehetne visszanyerni a szombatiskola missziós jellegét?

- Különböző praktikákat szoktak kidolgozni annak érdekében, hogy milyen módon lehet népszerűsíteni valamit. Én is tudnék mondani ilyeneket, de a leghatékonyabb eszköz az, ha látszik rajtam, hogy én magam is élvezem a tanulmányt! Senkit sem tud megragadni az unalmas, búskomor tekintet. Ha nem érzik rajtam az emberek, hogy ez jó nekem, amit tanulok, használható a mindennapi életben, akkor nem fog vágyódni senki a tanulmány tanulására, átvételére. Viszont ha én élvezem a Biblia üzenetein való gondolkodást, akkor annak az öröme átragad másokra is. Egyébként egyre több visszajelzés érkezik emberektől, akik nem tagjai a gyülekezeteinknek, hogy tanulják a leckéket, élvezik a „tananyagot", és igénylik a további füzeteket. Ez jó hír olyan szempontból, hogy tőlünk függetlenül is emberek megérzik a tanulmányok édes ízét...

 

- Milyen tanácsot adnál a testvéreknek a szombatiskolával kapcsolatban?

- Nagyon fontos, hogy mindenkinek magának kell felfedeznie a szombatiskola szépségét. Ha ez megtörténik, akkor az Úr csodákra képes! József történetében látjuk, hogy ha Ő maga, még ha egyedül is, de hűséges volt az Istenhez, akkor általa sok ember részesülhetett az Úr áldásában. Ha nem állta volna meg a helyét a különböző próbákban, Isten nem tudta volna Őt felhasználni. Most van itt az ideje annak, hogy tapasztalatot szerezzünk Istennel, hogy majd a próbák idején meg tudjunk állni. Ha tanulmányozzuk rendszeresen a szombatiskolát, elnyerjük azt az erőt, amellyel Isten támogathat bennünket.

 

- Hogyan érezted magad Gyömrőn? Milyen a benyomásod a gyülekezetről?

- Emlékezetem szerint most először jártam Gyömrőn, a gyülekezetben, de remélem, nem utoljára! Nagyon jól éreztem magam. Egy szeretetteljes közösség van itt, akik lelkesednek a jó dolgok iránt. Ezt abból is láttam, hogy délelőtt is szinte telt ház volt, és délután is alig lehetett látni üres helyet. Jó az összetétel, vegyes korosztály, így esély van arra, hogy Isten nagy dolgokat tegyen ezen a településen!

 

- Köszönöm a beszélgetést! Neked is sok áldást kívánunk!

 

/téká/

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista