2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Nagyszabású ünnepség Tatabányán
Nagyszabású ünnepség Tatabányán PDF Nyomtatás E-mail

nagyszabasu_unnepseg_tatabanyan_p5110022Május 11-e emlékezetes nap lesz Tatabánya város számára. Száz vendégre, főleg édesanyákra és nagymamákra számítottunk, de százötvennél többen érkeztek a hagyományosan a város vezetőségével együtt szervezett ünnepségre.

A város polgármestere, Schmidt Csaba országgyűlési képviselő úr és a hivatal vezetői rendelkezésre bocsátották a polgármesteri hivatal éppen elkészült, gyönyörűen modernizált nagy tanácstermét. A képviselő-testület tagjai nagy számban jelen voltak, és ők maguk hívogatták a vendégeket. Beszédet Bereznai Csaba alpolgármester mondott. Beszédében nemcsak köszöntötte az édesanyákat, nagymamákat és leendő anyukákat, hanem arra is rámutatott, hogy mennyire fontos a gyermekeket imára, elcsendesedésre, családjuk, környezetük és nemzetük szeretetére tanítani.

Az ünnepi műsor olyan volt, amely a legnívósabb kulturális helyen is megállja a helyét. Pörneki Anikó énekművész és Békefi László énekes színművész gyönyörködtette tizenegy énekkel és dalbetéttel a hallgatókat. Orgonán kísért Pörneki Attila karnagy, ének-zenetanár. A hallgatók nagy tapssal fejezték ki tetszésüket. A kis Benjámin verse külön színfolt volt ezen a délutánon, majd József Attila: Mama c. versét adta elő Pörneki István testvérünk, aki vendégként érkezett, hogy gyermekei szolgálatát láthassa.

nagyszabasu_unnepseg_tatabanyan_p5110036Az adventista gyülekezet nevében Egerváriné Kökényes Zsuzsa lelkész mondott beszédet. Áhítatának középpontjában állt, hogy az édesanyák küzdelmeit a menny figyelemmel kíséri, és Isten mindig szeretné éreztetni velük, mennyire megbecsüli gyermekeikért végzett áldozatos életüket. Nagyon fontos, hogy a gyermekeket a Teremtőjükkel összekapcsoljuk, és erre az édesanyák a legalkalmasabbak.

Az ünnepség végén a gyülekezet és baráti körének gyermekei minden anyukának egy-egy szál virágot, és Kárpáti Petronella: Szeretetre vágyunk c. kis kötetét adták át. A képviselő-testület tagja is könyvajándékot, a három polgármester E. G. White: Boldog otthon c. könyvét kapta.

A gyülekezet tagjai fáradoztak azért, hogy egy kis vendégségre is sor kerüljön a végén. Hosszabb ideig maradtak is, és a nehezen távozó vendégekkel elbeszélgettek. A szereplőkkel, az alpolgármester úrral és a lelkésszel interjút készített a helyi TV, részletet is közöltek a műsorból, amelyet hétfőn nézhetett meg a város lakossága a kábeltévén.

Hisszük, hogy egy-egy fénysugár hullott ezen a délutánon kedves vendégeinkre Isten szeretetéből.

 

-ISA- Tatabányai Gyülekezet

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista