2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow ADRA önkéntesek szeretetteljes munkája
ADRA önkéntesek szeretetteljes munkája PDF Nyomtatás E-mail

adra_onkentesek_munkaja_dscn0152Évek óta látogatjuk a Csornai lakásotthon kis lakóit. Az évek során sokan felnőttek és önálló életet kezdtek, vagy hazaköltöztek. Van, akivel napi telefonos kapcsolatban állunk, van aki ennél ritkábban keres minket, és van, akivel csak akkor beszélgethetünk, ha meglátogatjuk őket. Sajnos vannak olyanok is, akikkel szinte semmi kapcsolatunk nincs, mert elzárkóznak.

Legutóbb április végén látogattunk el ismét kis barátainkhoz. Nagyon vártak már minket. Az egyik lány, aki már hazaköltözött, erre a napra ellátogatott Csornára, hogy találkozhassunk. Nagy volt az öröm. Zsoltit játszani hívták, én pedig leültem beszélgetni velük. Az egyik fiú, akivel eddig nagyon nehéz volt kapcsolatot teremteni visszahúzódó természete miatt, most egy kicsit megnyílt. Észrevettük ugyanis a faliújságon az okleveleit, melyeket rajzversenyen és a megyei matematika versenyen nyert. Megcsodálhattuk a rajzait, sportversenyeken nyert érmeit is. Eddig csak azt tudtuk róla, hogy szívesen és sokat olvas, most viszont egy más oldaláról is megismerhettük. Nagyon ügyes, és már nem először ér el jó helyezést a megyei matek versenyen. Kérdezgettem a jövőjéről, mert az idén befejezi az általános iskolát. Jövőre a kisegítő iskola pék tanulója lesz. Megdöbbenve faggattam, hogy mi kellene ahhoz, hogy használni tudja a tehetségeit. A válasza rövid, és szívbe markoló volt: egy édesanya. A lehetőségeink a segítésben végesek. Szinte csak a kapcsolattartás, lelki támasz. Azonban azóta naponta visszük Isten elé ennek a fiúnak az életét. Tehetsége elvész. Támogatásra nem számíthat. Azonban Isten látja őt. Ahogyan minden táborban hallja, fontos Istennek. Hisszük, hogy Isten meghallgat, és segít ennek a gyermeknek.

adra_onkentesek_munkaja_dscn0153Mint mindig, most is nagy boldogsággal fogadták a ruhákat, amiket vittünk nekik. A nap divatbemutatóval ért véget. Próbálgatták, mutogatták a kiválasztott darabokat, és közben agitáltak bennünket, hogy minél előbb menjünk ismét.

 

Papp Zsolt és Gyopár


Felhívás

Kedves Testvérek! Az ADRA Alapítvány szeretettel fogad raktárába jó minőségű, használt ruhaneműt, gyerekjátékot, tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodószereket. Amennyiben van ilyen jellegű felajánlásotok, örömmel vesszük, ha a rászorulók érdekében eljuttatjátok az ADRA Alapítványhoz. Kérünk, keressétek ezügyben Kiss Józsefnét, tel.: 06-30/677-1677. Felajánlásaitokat előre is köszönjük!

 

ADRA Iroda

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista