2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Magyar szolgálat Besztercebányán
Magyar szolgálat Besztercebányán PDF Nyomtatás E-mail

magyar_szolgalat_besztercebanyan_12013. május 10. és 12. között került megrendezésre egy missziós és zenei fesztivál Besztercebányán, Szlovákiában. A szlovák vezető testvérek meghívást intéztek a Dunamelléki Egyházterület vezetőihez, hogy mutassák be a Jézus7 programot és a kínai missziót. Az egyházterület Torres-Rinkó Mariettát delegálta, aki mindkét missziós kezdeményezést bemutatta a missziófesztiválon.

A tartalmas hétvége péntek este egy koncerttel kezdődött, majd szombaton az egész napot testvéri közösségben töltöttük. Körülbelül 500-an voltunk jelen. Számtalan zenei és kórusszolgálatot hallhattunk Szlovákia különböző gyülekezeteitől. A program mottója Máté evangéliuma 5. fejezet 41. verse volt: „És a ki téged egy mértföldútra kényszerít, menj el vele kettőre." Egy Csehországból érkező prédikátor testvér beszélt arról, hogy milyen fontos a hajlandóság, a segítőkészség a missziómunkában Jézus tanítása szerint.

magyar_szolgalat_besztercebanyan_2A Jézus7 program és a kínai misszió is figyelmet kapott szombat délután, és többen kifejezték, hogy igazán áldásos volt hallani ezekről az egyedülálló kezdeményezésekről. Ezek mellett azonban még sok más lehetőséget bemutattak a szolgálatba való bekapcsolódásra. Videók és standok hirdették többek között a helyi ADRA, a Fiatalok Jézusért Tábor, a gyermekmisszió és az egészségügyi misszió munkáját. A szlovák testvérek a nemzetiségek felé is igen nyitottak, hiszen a budapesti kínai misszión kívül a szlovák cigányok közötti munkáról is szó esett.

Nagyon tartalmas és áldásos néhány napot tölthettünk el Besztercebányán a testvérek vendéglátásában, és a szlovák, illetve a magyar terület továbbra is szeretné ápolni a jó kapcsolatot, és egymás munkájának erősítését. Imádkozzunk tehát, hogy Isten itthon és ott is áldja meg a lélekmentés munkáját, hogy mind többen lehessünk együtt az Ő országában!

 

Torres-Rinkó Marietta

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista