2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Játszóház az egészségedért!” Békéscsabán
„Játszóház az egészségedért!” Békéscsabán PDF Nyomtatás E-mail

jatszohaz_az_egeszsegedert_dscf1851A Békéscsabai Gyülekezetben az elmúlt 10 évben ugrásszerűen megnőtt a kisgyermekek száma. Jelenleg 15-20 gyermekkel, 2-3 csoportban tartjuk a hitoktatást.

Hogy a gyerekeknek lehetőségük legyen az ovis- és iskolatársaknak megmutatni a szombati „elfoglaltságaik" helyszínét, a szülők kézműves foglalkozáson alapuló Játszóházat kezdtek szervezni 2011 áprilisa óta, kéthavi gyakorisággal, vasárnap délutánonként.

Tavaly a TET-nél, szépen kivitelezett használati és szemléltető eszközök készültek a 8 egészségügyi alapelv gyerekek számára történő bemutatásához. Ezeket kölcsönkérve, és az egyház honlapjáról letöltött „Egészségem titkai" 5 napos tábori foglalkoztatót, valamint az Egészségedre! c. gyerekkönyvet felhasználva, sok-sok ima és megbeszélés után 2013. június 2-án megtartottuk a vakáció előtti utolsó Játszóházunkat - kicsit témát váltva - az egészség jegyében. Az Úr meghallgatta imáinkat, jó időt adott és sok vidám, emlékezetes percet.

jatszohaz_az_egeszsegedert_dscf1771A meghívott gyerekekkel és 3-4 szülővel együtt közel 36 fő, 5 csapatra osztva járta be a gyülekezet minden részében megbúvó 5 állomást, és mérhették le tudásukat, illetve szerezhettek tapasztalatokat, új és hasznos információkat az alábbi témákban: (1) Mozgás, pihenés helyes aránya; (2) Víz, levegő napfény; (3) Evés, ivás; (4) Hit, bizalom; (5) Ruhánk, környezetünk, lelkünk tisztasága. Az eredményhirdetésig uzsonnával kínáltuk vendégeinket, majd kvíz kérdésekre válaszolva tehették próbára emlékezetüket. Nagyon szoros végeredményben minden csapat dobogós helyet ért el, és örömmel vették át jutalmukat. Névre szóló oklevéllel, hátoldalán a témába vágó keresztrejtvénnyel és egy kis medállal térhettek haza a résztvevők.

Szeptembertől újra várjuk a gyerekeket. Egy játszóházi alkalom, egy eü. alapelvre épül majd, így lesz lehetőségünk bővebben hallani a testi-lelki egészség bibliai üzenetét.

 

CsnéDV

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista