2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Imaházszentelés Berettyóújfaluban
Imaházszentelés Berettyóújfaluban PDF Nyomtatás E-mail

imahazszenteles_berettyoujfaluban_p10100362013. június 1-jén imaházat szenteltünk Berettyóújfaluban. A Tiszavidéki Egyházterület vezetősége végezte az egész napos ünnepélyen az igeszolgálatot, élén Hegyes-Horváth Géza elnök testvérrel, aki kihangsúlyozta, hogy a gazdasági válságra a legjobb válasz az építkezés - fizikailag és lelkileg. Várhelyi Zoltán titkár testvér vezette a felszentelő liturgiát, melyben mint gyülekezet szenteltük az Úrnak és az Ő népének e megújult hajlékot. Ezt követően Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere köszöntötte az ünneplőket, majd a helyi református és baptista gyülekezetek lelkészei mondták el igei köszöntésüket.

imahazszenteles_berettyoujfaluban_p1010047Kórusszámokkal a Debrecen-Józsai Gyülekezet kiskórusa szolgált, verseket vendég és helyi testvérek mondtak. A közös ebédre a szomszédos református iskola ebédlőjében került sor.

A délutáni istentiszteleten Szőllősi Árpád pénztáros testvér igeszolgálatát követően az itt szolgált lelkészfeleség, Oswald Lászlóné Eta néni emlékezett vissza az itt töltött szolgálati évekre. Őt követték a lelkészek, Ócsai Sándor, Szőllősi Béla és Sztán János.

Isten áldja meg a 85 éves Berettyóújfalui Gyülekezetet, és adja, hogy az új imaház betöltve küldetését, szolgálja Istenünket és a város megmentését.

 

F. A.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista