2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A nyíregyházi Bibliai Szabadegyetem dalos túrája a Zemplénben
A nyíregyházi Bibliai Szabadegyetem dalos túrája a Zemplénben PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

a_nyhazi_bsz_dalos_turaja_a_zemplenben_dsc_0170 A Bibliai Szabadegyetem hallgatói részére a nyári szünetre két kirándulást is beterveztünk. Az első június 2-án volt. Esős, borús időben, de nagy reményekkel indultunk útnak két busszal 106-an. Célunk a kapcsolat ápolásán és elmélyítésén túl, egyházunk Isten dicsőítésének bemutatása és a résztvevők bevonása volt istentiszteletünkbe. Erre jó alapot biztosított az elmúlt évben tett látogatásunk alkalmával kialakult tiszteletteljes kapcsolat  Abaújkér körzetének református lelkésznőjével, Koczogh Juliannával és a hitközség tagjaival. Lehetőséget kaptunk, hogy négy helyszínen, a XII. és a XVI. században épült templomok ódon történelmi időket idéző falai között dicsőítsük Istent. Ehhez kiváló segítséget nyújtott a Szabolcsi Adventista Vegyes Kar szolgálata. Énekeik szövege és előadásmódjuk a Szentlélek ajándéka volt, mely nyitottá tette szívünket és elménket az Ige befogadására. Az első helyszín Abaújkér volt, ahol kifejezett kérésünkre a helyi hitközség lelkipásztora, Koczogh Julianna szolgált Isten Igéjéből a 23. zsoltár alapján.

a_nyhazi_bsz_dalos_turaja_a_zemplenben_dsc_0028Második helyszínünk Arka volt, ahová már nem csak mi érkeztünk meg, hanem az abaújkéri református testvéreink is, akiket vonzottak a kórus „soha nem hallott" énekei és mívesen előadott költeményei. Boldogságukat csak tetőzte, hogy megteltek a padsorok, és áhítat töltötte meg a templomot Czinkota András lelkész testvérünk szolgálata nyomán, aki Isten Fia testé lételének áldásairól beszélt.

Táborhelyünkön és minden egyes helyszínen szeretettel fogadtak. Az időjárás szeszélyesen változékony volt. Félóránként esett az eső, majd ragyogóan sütött a nap. Ez korlátozta a kirándulási kedvet, de senki nem zúgolódott, mert a szakácsokon, Gombár Ferencen és feleségén, Marikán kívül senki sem ázott meg. A szabadban főtt babgulyás bőségesen tartalmas és tápláló volt. A parókia üdítővel és süteménnyel kedveskedett nekünk.

a_nyhazi_bsz_dalos_turaja_a_zemplenben_dsc_0010Kis pihenő és felszabadult társalgás után Boldogkőújfaluba utaztunk. A kórus szolgálata és Pócsi László lelkésztestvérünk interaktív igehirdetése közvetített áldást a népes hallgatóságnak a 15. zsoltár alapján - „Uram, kicsoda tartózkodhat sátorodban és kicsoda lakozhat szent hegyeden?"

Az utolsó állomás egy 73 lelket számláló kisközség, Abaújalpár volt. A hegyek koszorúja, mint páratlan ékszert, zöld bársonyként ölelte körül a települést. A négy helyszín, a próbák, a szolgálatok és az időjárás megterhelésének nyomai nem tompították a kórus lelkesedését. Itt Pócsi Lászlóné, a Bibliai Szabadegyetem szervezője, a 84. zsoltár üzenetét tolmácsolta. Az igei üzenetek az úr háza, hajléka, jelenléte utáni vágyódásról, és annak életet megújító áldásairól szóltak.

A nap tanulsága: „Aki mást felüdít, maga is felüdül", de senki nem tudja a lelket úgy felemelni és csordultig tölteni, mint maga a Mindenható. Ezen a napon ezt sokan megtapasztaltuk.

A következő kirándulást augusztus 11-re tervezzük, Sátoraljaújhelyre, amelynek célja egy 2005-ben befejeződött Bibliai Szabadegyetemi csoport meglátogatása, amely azóta Biblia Klub formájában tovább élő közösség. Útba ejtjük a sárospataki Rákóczi várat és a sátoraljaújhelyi kalandparkot is.

 

Pócsi Lászlóné



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista