2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Biblia- és kézműves tábor Lovasberényben
Biblia- és kézműves tábor Lovasberényben PDF Nyomtatás E-mail

kezmuves_tabor_012013. július első hetében rendeztük meg a már szokásos Biblia- és Kézműves tábort Lovasberényben, immár 14. alkalommal. Idén 54 gyermek vett részt, akiket 5 csoportba osztottunk el korosztály szerint. 25 tanító, segítő, konyhai szolgálatokat ellátó és kézműves foglalkozásvezető dolgozott azon, hogy felejthetetlen legyen ez a hét a gyermekek számára.

A gyerekek háromnegyed része nem keresztény háttérről érkezett, így nagyon fontos volt számunkra, hogy ez alatt a hét alatt megismerjék Isten szeretetét, az Őt bemutató csodás történeteket, és egy olyan lelki csomaggal hagyják el a tábort, amihez később bármikor visszanyúlhatnak. Minden nap együtt énekelt egy fél órát minden táborozó, sok új éneket tanítottunk meg a gyermekeknek, akik hihetetlenül lelkesen dicsőítették Istent minden nap. A Bibliaórákat korcsoportok szerint tartottuk meg, ahol a tanítók által kiválasztott témákat (Noé története, Isten csodái, állatok a Bibliában, Bábeli zűrzavar és József története) beszélték át a gyerekek, és oldottak meg különböző kreatív feladatokat az adott napi anyaggal kapcsolatban.

kezmuves_tabor_03Délutánonként sokféle kézműves foglalkozással vártuk a táborozókat, a gyerekek pedig nagy élvezettel készítették el azokat a dolgokat, amik éppen megtetszettek nekik. Idén is hódított a vasalógyöngy, kitűzőket, illatpárnát, hógömböt, hűtőmágnest készíthettek, pólót és táskát festhettek maguknak, vagy éppen ajándékba szüleiknek, barátaiknak. Amikor jól viselkedtek, és ügyesen megcsinálták a csoportfoglalkozáson a feladatukat, tallérokat kaphattak, amit pénteken ajándékokra tudtak levásárolni.

Fiataljaink láthatatlan színházzal is készültek, ahol a gyerekek egyen-egyenként átélhették Jézus életének főbb eseményeit. A táborozókat nagyon megérintette az élmény, amikor a saját bőrükön tapasztalták meg, mit is tett Isten az emberért. Mindenki pozitívan nyilatkozott róla, aki részt vett ezen a programon, többen akár még egyszer is végigmentek volna az állomásokon.

kezmuves_tabor_02A hét során minden csoport készült egy kis előadással, amit a szombati gyermek istentiszteleten mutattak be. Erre az alkalomra eljöttek a táborozók családtagjai is, imaházunk ajtajára pedig ki lehetett volna akasztani a „Megtelt" feliratot, ugyanis néhány testvérünknek csak a folyosón jutott hely, onnan hallgatta és nézte végig a gyermekek szolgálatát.

Nagyon jól éreztük magunkat a gyermekekkel együtt, és hálásak vagyunk Istennek, hogy velünk volt és megáldotta ezt a hetet.

 

Szenes Dóra

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista