2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Lelkesen Istenért!
Lelkesen Istenért! PDF Nyomtatás E-mail

_mg_0645Július 13-án, szombaton délután egy különleges alkalmon vehettünk részt Lovasberényben. Egy fiatal lány, Szenes Dóri adta át életét Istennek. Dóri már gyermekkora óta érezte, hogy jó Istennel járni és így rengeteg tapasztalatot szerzett Vele, amik még inkább ehhez a döntéshez vezették.

Mindig lelkesen szolgált az Úrnak, főleg szép hangjával örvendeztette meg mind Istent, mind a gyülekezetet. A helyi ifjúságnak is egyik fő motorja, és igyekszik vidámságát, lelkesedését mindenkire átragasztani. Öröm volt látni azt, hogy mennyire várja a napot amikor a keresztség által menny és föld előtt megvallja hitét.

_mg_0671Végül pedig elérkezett a várva várt pillanat, és délután 4 órakor megkezdődött az ünnepély. A keresztségen együtt örült Dórival családja, gyülekezete és barátai. Sok-sok színes szolgálat tette ezt alkalmat még emlékezetesebbé és még áldásosabbá számára. Hallhattuk a család vers szolgálatait, a fiatalok énekeit valamint a lovasberényi és a Központi Kórus szolgálatait is, amely kórusoknak Dóri lelkes tagja. Mind együtt örültünk vele.

Lelkészünk Szilvási-Csizmadia Andrea a Magvető példázatát tolmácsolta számunkra. Fontos, hogy jó termőföldek legyünk Isten számára és bár lehet, hogy sokszor sziklás vagy tövises talajnak bizonyulunk, Isten mindig kész felvenni a munkás kesztyűt és kézbe venni a kapát, hogy megmunkáljon minket az Ő képére, és gyümölcsözővé tegyen.

Mindezek után pedig Dóri végre a keresztelő medencébe léphetett és tanúi lehettünk újjászületésének. A bemerítés szolgálatát Bihari Csaba végezte és útravalóul az első szeretet megőrzésének fontosságát mondta el.

Kívánjuk Dórinak, hogy a szeretet soha ne fogyjon el szívéből, szolgálja továbbra is lelkesen Istent, és ezt a lelkesedést ragassza át mindenkire!

 

Szenes Eszter

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista