2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Lelkésztovábbképzés Erdélyben
Lelkésztovábbképzés Erdélyben PDF Nyomtatás E-mail

lelkesztovabbkepzes_erdelyben_1Lelkésztovábbképzést tartottak Marosvásárhelyen dr. Szigeti Jenő és dr. Tokics Imre testvérek az Észak-erdélyi és a Dél-erdélyi Egyházterület meghívására, 2013. június 2. és 5. között.

A meghirdetett téma: Jelenések könyve és a hozzá kapcsolódó Ószövetségi háttéranyagok tudományos magyarázata. Banga Jánosy Emil, a Speranta Televízió magyar nyelvű adásának főszerkesztője is részt vett a továbbképzésen, így az említett televízió munkatársai több felvételt is készítettek a két előadóval a Párbeszéd című műsorban.

A továbbképzés házigazdája Szász Ernő testvér volt, a Dél-erdélyi Egyházterület elnöke, aki igazi pásztorként vezette a többnapos programot. Interaktív párbeszédre is lehetőséget biztosított a közösség, amely a biblikus és helyes módszerek továbbadását jelentette.

Jó volt látni és megtapasztalni az egységet és a közös látást, amely a magyar és erdélyi területek között immár évszázados múltra tekint vissza. A két egyházterület által szervezett továbbképzésen közel negyven magyar ajkú lelkész vett részt.

 

(TIT)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista