2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow 3 x 8 a gyerekek egészségért
3 x 8 a gyerekek egészségért PDF Nyomtatás E-mail

dscf0615A gyermekosztály által meghirdetett divíziós pályázatnak köszönhetően az egészséges élet 8 alapelvét (testmozgás, víz, napfény, önuralom, levegő, pihenés, táplálkozás, bizalom) 3 nyírségi általános iskolában sikerült népszerűsíteni: Nyírtura (május 3.), Nagykálló (május 21.) és Nyírbogdány (május 24.). A három gyülekezet közös összefogással dolgozott, és kreatív ötletekkel gazdagítottuk a program vázlatát.

Nyírturán az egyik gyerek lelkesen futott az osztályfőnökéhez: „Tanár néni! Tanár néni! Ez a program nagyon jó!" Majd szaladt vissza a csoportjához, hogy le ne maradjon a következő szekcióról. Nagykállón az egyik kislány csodálkozva hallgatta a levegő szekció előadóját, amikor őszintén kicsúszott a száján: „Hazamegyek, és megmondom édesapámnak, hogy többet ne dohányozzon!"

dsc_0145 A gyerekek mindenhol lelkesek voltak, de ami külön örömet jelentett, hogy a felnőttektől is kaptunk pozitív visszajelzéseket. Nyírbogdányban az egyik csoportot egy morcosnak tűnő testneveléstanár vezette, és miközben én a bizalomról beszéltem a gyerekeknek, azon gondolkodtam, vajon mi játszódhat le a fejében. Talán megvetés, közöny, esetleg irónia? A végén odalépett hozzám, és azt mondta: „Édesapám ateista volt. Élete végén rákos lett." Itt azt vártam, hogy valahogy így fogja fojtani: „ha létezne Isten..." Legnagyobb megdöbbenésemre azonban nem ezt monda. „Élete utolsó évében megtanult imádkozni, és ez segítette elfogadni a sorsát. Az ima valóban fontos!" Ugyanez a tanár az egész program után odajött a szervezőkhöz és ezt mondta: „Én nem nagyon szoktam dicsérni a dolgokat, de ez a program nagyon jó volt!"

Köszönjük a pályázati lehetőséget, és hálásak vagyunk Istennek, hogy 3x8 szekcióban megnyitotta a gyerekek és felnőttek szívét.

 

AKT

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista