2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Istennek terve van veled!
Istennek terve van veled! PDF Nyomtatás E-mail

Egyiptomi Kalandtúra Bibliatábor Székesfehérváron

img_5828Július 15-20. között ismét megrendeztük nyári napközis gyermektáborunkat a székesfehérvári gyülekezetben. Idén 34 gyermek vett részt rajta, velük 14 önkéntes foglalkozott. Témánkat már a tábor neve is sejteti, Egyiptomba tettünk egy rövid, ám annál kalandosabb túrát Józseffel, az Ószövetség egyik népszerű hősével.

Kánaánból indultunk el, ahol megismerkedtünk József nem mindennapi családjával, hiszen apjának négy feleségtől 13 gyermeke született. Dóthánt is érintettük, innen vezetett utunk az izmaelita rabszolga-kereskedők tevekaravánját követve a Nílus-menti országba. Együtt éltük át József életének epizódjait minden nap, ahogy előadtuk az egyes epizódokat a gyermekeknek szigorúan korhű jelmezben. A történetből megtanulhattuk, hogy nem számít, honnan jöttünk, kik voltak a felmenőink és mit tettek életük során, Istennek különleges terve van mindannyiunkkal. A saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, hogy megéri hűségesnek maradni, és nemet mondani a kísértésekre, még akkor is, amikor látszólag nincs ennek a jó döntésnek semmilyen jutalma. Együtt tágítottuk ki a látókörünket, miközben ott ültünk József mellett a börtönben, és igyekeztünk, hogy a hangsúlyt a saját problémáinkról mások gondjaira helyezzük át, és engedjük, hogy Isten segítségként felhasználjon minket a körülöttünk lévők életében. A héber ifjúval és testvéreivel együtt átélhettük Isten megbocsátását, és megtapasztalhattuk, hogy Ő minden rosszból ki tud hozni valami jót.

img_5768A bibliai történeteket az előadások után korcsoportokra bontva sok kreatív feladat kíséretében beszéltük át. A nap folyamán játszottunk, kézműveskedtünk, sportoltunk. Egyiptomon kívül pedig lehetőségünk nyílt arra is, hogy ellátogassunk a veresegyházi medvefarmba, és egy evezős túrán vegyünk részt a Velencei-tavon, megismerve annak növény- és állatvilágát.

Hálásak vagyunk Istennek az elmúlt hétért, a gyermekekért, akiktől hihetetlenül sok szeretetet, megértést, és segítséget kaptunk. Hálásak vagyunk azért, hogy a gyülekezet nemcsak anyagilag, hanem egy buzgó imacsoport lelkes és rendszeres munkájával is támogatta táborunkat, hogy mellettünk, mögöttünk álltak, és tudtuk, nem egyedül hordozzuk a felelősséget. Hálásak vagyunk a táborozók sok-sok pozitív visszajelzéséért, melyekkel hozzájárultak ahhoz, hogy érezzük, van értelme a munkánknak. Év közben havi rendszerességű játszóházzal tervezzük a folytatást, jövőre pedig reményeink szerint újból találkozhatunk a gyermekekkel az egyhetes napközis táborunkban.

img_5719Zárásként álljon itt néhány vélemény a táborról a résztvevők részéről:

„Szerettem énekelni a többiekkel együtt, és tetszettek az előadások. Jövőre is eljövök!" Lilla, 8 éves.

„Nagyon tetszett a kézműves foglalkozás, finom volt az ebéd, élveztem a kirándulást, és megszerettem minden segítőt. Már otthon is imádkozom!" Laci, 9 éves

„Sanyi bácsi nagyon vicces volt." Dani, 10 éves.

„A héten azt tanultam, hogy ne tegyünk semmi rosszat másokkal. Isten sem tesz nekünk rosszat, és ha segítünk másokon, Ő is segít nekünk." Gábor, 10 éves.

 

SzCsA

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista