2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ifi hétvége Döbröntén
Ifi hétvége Döbröntén PDF Nyomtatás E-mail

ifjusagi_hetvege_dobronten_004Augusztus 9-én mi, a székesfehérvári és lovasberényi fiatalok jól megpakolt utazótáskákkal és bőröndökkel indultunk el Döbrönte felé. Egy izgalmas és tartalmas hosszú hétvége elé néztünk, amelynek fő célja az volt, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz és legfőképpen Istenhez.

Miután mindenki megérkezett, rögtön szét is néztünk a szálláson, és elfoglaltuk a szobákat. Míg páran felmentünk a várromhoz, hogy előkészítsük a szombati kreatív istentiszteletet, addig a többiek megrohamozták a konyhát, és megkezdődött a krumpli- és hagymapucolás, a sajtreszelés és tésztakifőzés az esti vacsorához és a szombati ebédhez.

ifjusagi_hetvege_dobronten_001A finom vacsora után pedig egy hosszú lelki túrára indultunk Emmaus felé. Ezen a túrán lelkészünk, Szilvási-Cs. Andi vezetett végig minket, és megérthettük ennek a történetnek a mélyebb és nekünk szóló mondanivalóját. Ahogy Jézus Mózestől, a prófétákon és az írásokon keresztül elmagyarázta a két tanítványnak, hogy ki is igazából a Messiás, úgy mentünk mi is végig ezeken az állomásokon az áhítatok során. Minél inkább belemerültünk a történetbe, annál izgalmasabb lett, és annál többet mondott mindenki számára.

A szombati napra csatlakoztak hozzánk a körzet fiataljai, így ezt az áldásos napot még többen tudtuk eltölteni. Délelőtt a hálaadományainkat összegyűjtöttük egy kosárba, de nem akármilyen adományok voltak ezek. Mindenki elmondta Istennek és a többieknek, hogy miért hálás, így a kör végére a kosár teljesen tele volt. A szombatiskola, Barabás Béla Péter vezetésével, jócskán elhúzódott, mert egymás után jöttek a gondolatok, hozzászólások, és remek beszélgetés alakult ki a bűnbánatról, megbocsátásról. Az istentisztelet második felében folytattuk emmausi túránkat, és időben visszautaztunk Ádámig, Ábrahámig és Mózesig. Elolvastunk néhányat azokból a próféciákból, melyek a Megváltót jövendölik meg Mózes írásaiban, és felfedezhettünk párhuzamokat is Jézus élete és a különböző történetek szereplői között.

Ebéd után a fiatalok csoportokra bontva vehettek részt az akadályversenyen. A szállástól indultak, majd a többi feladatot a Szarvaskő várában rejtettük el számukra.

ifjusagi_hetvege_dobronten_003A csoportok Jézus életének főbb eseményein mehettek keresztül kreatív feladatok segítségével. Példának hadd említsek csak párat: bizalomjáték, fejtörős kérdések, énekírás, színjáték, szemléltetőeszköz készítése Jézus egyik példázatához és még sok más feladat. A fiatalok nagyon élvezték, jó volt látni a jókedvet és lelkesedést, valamint amikor egy-egy állomáson percekig időztek és törték a fejüket a megoldáson. A vacsoránál már mindenki alig várta az eredményhirdetést. Minden csapat nagyon jól teljesített, alig voltak pontkülönbségek, hiszen mindenki odatette magát. Nagyon szép, áldásos szombatban lehetett részünk.

Este még játszottunk és beszélgettünk, majd aludni is kellett, hiszen vasárnap egy jó hosszú túrát tettünk meg a Bakony rengetegében. Célunk a Csurgó-szikla volt. Nekiindultunk az összesen 15 kilométeres túrának, ami kicsit többre sikeredett... Gyönyörködtünk az erdőben, ha kellett, megküzdöttünk a csalánokkal, vagy éppen lázasan kerestük a turistajelzéseket a fákon. Mikor célunkhoz érkeztünk, pihentünk egyet, csodáltuk a kis vízesést és patakot, ettünk és ittunk. Egészen véletlenül - vagy inkább Isten gondviselésének következtében - ismerősökkel és barátokkal találkoztunk túraútvonalunk céljánál, így métáztunk együtt egy nagyot. A négyórás odafelé tartó út után a minden energiánkat igénybe vevő métázás következtében a visszaút már sokkal fárasztóbb volt, de megérte.

ifjusagi_hetvege_dobronten_002Az áhítatot a próféták Messiásra vonatkozó jövendöléseivel, majd hétfőn reggel a Zsoltárokban található párhuzamokkal fejeztük be.

Az utolsó estét még mindenki kihasználta játékokra, jó kis beszélgetésekre. Bár hétfőn délelőtt nem szívesen indultunk haza, de nagyszerű élményekkel gazdagodtunk. A sok beszélgetés közelebb hozott minket egymáshoz, és az Emmausi úton rádöbbentünk, hogy Jézus nem csak a Megváltó, hanem a Mi Személyes Megváltónk, aki ha kell, mindennap megteszi velünk a 11 kilométert Emmausba, majd pedig vissza Jeruzsálembe, ha nekünk is szükségünk van arra a beszélgetésre és a tapasztalatra, amit ez az út nyújtott a két tanítványnak. Jó volt mindezt együtt átélni. Alig várjuk a következő közös ifi alkalmat!

 

Szenes Eszter

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista