2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hírek a Rákoscsabai Gyülekezet életéből
Hírek a Rákoscsabai Gyülekezet életéből PDF Nyomtatás E-mail

rakoscsabai_hirek_-_vezetokepzes2013. június 14-16-ig dr. Szilvási András lelkészünk vezetésével Körzeti vezetőképző, csapatépítő hétvégét tölthettünk együtt Béren, ami testi-lelki felüdülésünket és egymásra hangolódásunkat segítette a közös szolgálathoz. A lelki feltöltekezés mellett jutott idő egy kis extrém hegymászásra is - két babával és babakocsival (ez nem lett előre betervezve, de végül is feljutott a csapat az Andezit sziklára). A csodálatos környezetben együtt eltöltött kellemes és tartalmas órák élményével váltunk el, hogy mindegyikünk a saját gyülekezetében kamatoztathassa az elhangzott útmutató tanácsokat.

rakoscsabai_hirek_-_presbiterszenteles2013. június 29-én délelőtt ifjú presbitert szenteltünk, Illyés János személyében. Az ünnepi istentiszteleten vendégünk volt egyházunk elnöke: Ócsai Tamás testvér, aki Szilvási András lelkésszel és a vénekkel együtt kérte Isten áldását az új tisztségviselőre. A gyülekezet kórusa énekekkel, a tagok vers- és zeneszolgálatokkal adtak hálát az Úrnak testvérünkért, majd délben egy szépen terített asztal - szeretetvendégség - várta az ünneplő gyülekezetet és vendégeinket.

rakoscsabai_hirek_-_tabor_2Június 29-én délután egy kis csapat tartott beszámolót arról, mit is tanultak az előző héten. 24-28-ig ugyanis a nyári bibliatáborban húsz gyermek csicsergett a gyülekezetünkben. Várakozásunkon felül megáldotta az Úr a testvérek és testvérnők munkáját. Más gyülekezetekből érkezett és nem tagok gyermekei is részt vettek a táborban. Jutott idő játékra, kézműveskedésre, tanulásra, kirándulásra. Igazán hálásak vagyunk az Úrnak azért, hogy a több éve dédelgetett álmunk valóra válhatott. Jövőre is szeretnénk folytatni ezt a kedves szolgálatot.

rakoscsabai_hirek_-_kereszteg_noemi2Augusztus 17-én délután a péceli központ kertjében jöttünk össze egy felemelő istentiszteletre, ahol Farkas Noémi testvérünk kötött szövetséget Istennel a keresztségben. Nagyszerű volt megismerni az életén keresztül Isten kegyelmét, aki nem mond le arról sem, aki neki hátat fordít. Az istentiszteletet változatos és gyönyörű szolgálatok tették emlékezetessé. Az igeszolgálat a Jézust is ámulatba ejtő, rendkívüli hit ismérveiről szólt. Hálásak vagyunk Istennek, hogy részesei lehettünk ennek a nagyszerű tapasztalatnak. Az ősz folyamán újabb keresztségi alkalmakat tervezünk a körzetben.

 

Szebelédi Mária

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista