2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Bemutatkozik a Bibliasuli.hu oldal
Bemutatkozik a Bibliasuli.hu oldal PDF Nyomtatás E-mail

bibliasuliEgy remek missziós lehetőségről szeretnék beszámolni, amely a világhálón is közzéteszi az evangélium üzenetét: a bibliasuli.hu oldal - a bli.hu oldallal együtt - biblikus tanításokat tesz közzé az interneten. Sokan érdeklődnek az Ige iránt, az oldalon közel 2000 személy regisztrált, jelenleg kb. 30-50 ember tölt ki aktívan teszteket, s hetente kb. 10-20 új személy érdeklődik az oldal iránt.

A bibliasuli.hu oldalon jelenleg 5 tanulmány működik, ezek a Felfedezések a Bibliában, Élet-vezetés, Egészséget az életnek, Próféciák felfedezése a Bibliában és a legújabb, A nagy küzdelem. A tanulmányok palettája folyamatosan bővül, jelenleg újabb sorozatok készülnek az alábbi témákban: Jézushoz vezető út, bibliai próféciák és beszélgetések Jézussal.

A Felfedezések a Bibliában egy 28 részes sorozat, amely a főbb hitelveinken vezet végig. Az Élet-vezetés egy 10 részes, fiataloknak szóló tanulmány, amely az autóvezetés párhuzamával mutatja be az életvezetés témakörét. Az Egészséget az életnek egy 16 leckéből álló sorozat, amely az egészségügyi üzenetet képviseli bibliai utalásokkal egybefűzve. Ez a három tanulmány postai úton is elérhető (BLI - Biblia Levelező Iskola), valamint a bli.hu oldalon is megtalálható.

A Próféciák felfedezése a Bibliában tanulmány 12 részből áll, s mindegyik rész Dániel könyvének egy-egy fejezetét dolgozza fel. A nagy küzdelem sorozat az azonos című könyv 42 fejezetét veszi végig, kérdésekkel segítve azok áttanulmányozását, megértését.

A teszteket jelenleg 13 önkéntes testvér javítja, akik több mint 200 végigvitt sorozatot javítottak már ki. Miután valaki befejezett egy tanulmányt, egy oklevelet és egy ajándékkönyvet ajánlunk fel neki a BLI jóvoltából. Ezután a BLI-hez érkeznek be az oklevelet igénylők adatai is, amelyet általában a helyi lelkészek juttatnak el a tanulóknak.

Nagyon sok csodálatos tapasztalatot szereztünk e munka során; mind a tanárok, mind a lelkészek beszámolóiból hallunk olyan emberekről, akik őszintén keresik az igazságot. Sokan érdeklődnek, hozzánk fordulnak nehézségeikkel, kérdéseikkel. Vannak többen is, akiket személyes bibliatanulmányozással is fel tudtunk keresni.

Javaslom mindenkinek, hogy ismerje meg közelebbről is ezt az oldalt. Mutassuk be családtagjainknak, barátainknak, ismerőseinknek; bátran ajánlhatjuk olyanoknak is, akik érdeklődőek, de talán még nem készek a személyes tanulmányozásra.

Nagyon hálásak vagyunk Istennek a lehetőségért, hogy az internet segítségével is megoszthatjuk a hitünket másokkal. Kérünk, imádkozzatok az oldalért! Adja az Úr, hogy minél többen megismerhessék az Ő igazságát ezen keresztül is!

Szeretnék egy tapasztalatot is megosztani, amelyet egy volt tanulónktól kaptunk.

  

Kis Katalin tapasztalata: „A Bibliasulival 2012 tavaszán találkoztam, amikor úgy éreztem, többet szeretnék tudni a Bibliáról, miről tanít, mit mond nekem.

Az interneten kezdtem keresgélni. Úgy találomra ezt az oldalt választottam és bejelentkeztem, kitöltöttem - azt hiszem - minden kategória kérdését, és amikor befejeztem, jeleztem az infó oldalra, hogy még többet szeretnék tudni, megismerni a Bibliát.

Melinda válaszolt, hogy ... ha elfogadom édesanyjának segítségét, akkor ő fog jelentkezni. Így Judit, az édesanyja felkeresett, és lelkesen elkezdtük tanulni minden csütörtökön a Bibliát, mert vágyat éreztem arra, hogy tudjak meg mindent, amit tudnom kell. Az Úr Isten segítségével tapasztalatokkal gazdagodtam.

Elsőként szombatünneplő lettem. Hálásan fizetem vissza az Úrtól kapott javakat. 2013. június 15-én szövetséget kötöttem Jézussal, az Ő útján kívánok járni, az Ő dicsőségére élni a hátralevő életemben. Méltóvá szeretnék válni arra, hogy az Ő országába léphessek, és emelt fővel állhassak előtte az utolsó ítélet napján. Az életem egy pálfordulattal megváltozott. Habár követek el hibákat, de már hamar észreveszem, bocsánatot kérve, bízva abban, bármilyen nehéz is a mindennapi küzdelem, mellettem van a legjobb Barátom, és szerető Atyám vár engem."

 

Rajki Melinda

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista