2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Templomok éjszakája Kecskeméten
Templomok éjszakája Kecskeméten PDF Nyomtatás E-mail

templomok_ejszakaja_kecskemeten_mg_2235Biztos hallottunk már arról, hogy Múzeumok éjszakája vagy Strandok éjszakája, de a Templomok éjszakájáról szerintem még kevesen értesültek. Ez a rendezvény 2010-ben volt először, minden év szeptember második szombatján, 20.00 órakor kezdődik egységesen, azon városokban, falvakban, ahol a helyi közösség július 31-ig regisztrál az országos honlapon.

A Hetednapi Adventista Egyház részéről eddig még nem vett részt egyik gyülekezetünk sem, de idén júliusban a kecskeméti regisztrált, és így szervezett formában készült a templomok éjszakájára. Szeptember 14-én este 8 órakor kezdődött a program a 70 regisztrált magyarországi helyszínen, a különböző egyházak templomaiban.

templomok_ejszakaja_kecskemeten_mg_2254A kecskeméti kápolnában közreműködött a Lakó Sándor kamarazenekar, akik Bach, Vivaldi, és Mozart műveket adtak elő; Bella Rózsa Pilinszky-díjas tanár, grafikusművész, aki az elmúlt két évben végigjárta a Bibliai Szabadegyetem előadásait, és aki most különféle művészeti ábrázolásokon keresztül mutatta be az elhangzott zeneszerzők életútját. Az este lelki részét Simon István, a gyülekezet lelkésze tartotta meg Márk evangéliuma 9:23 alapján, ami az idei Templomok éjszakájának központi témája volt: minden lehetséges annak, aki hisz.

A másfél órás műsor végén a zenekar vezetésével közösen elénekeltük az este mottóénekét, a „Jöjj mondjunk hálaszót" című énekünket. De ezután nem ért még véget az „éjszaka", mert bemutattuk a vendégeinknek az Adventista Egyházról készült DVD-filmet, majd megtekinthették a 66 nyelvű világjáró Bibliát, amit nagy érdeklődéssel nézegettek a jelenlévők. A beszélgetések sem maradtak el; a kalács és a tea mellett még több mint egy órát társalogtunk, bemutattuk a kecskeméti templomot és meghívtuk a vendégeket az őszi evangelizációs sorozatra, amit örömmel fogadtak.

templomok_ejszakaja_kecskemeten_mg_2256Nagy öröm volt számunkra, hogy ezen az estén mintegy 65 vendég jött el és a helyi testvérekkel, gyermekekkel kiegészülve 100-an vehettünk részt az első adventista templomok éjszakáján. Jövőre szeretnénk folytatni, és remélem, még más városokban is bekapcsolódnak adventista testvéreink.

 

Hoffer Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista