2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Theofil megtér
Theofil megtér PDF Nyomtatás E-mail

talakozas_jezussal_tabor_2013_-_img_0794Találkozás Jézussal Tábor - 2013.

Idén kilencedik alkalommal került megszervezésre a Találkozás Jézussal tábor Sátoraljaújhelyen, amelynek a nyugalmas környezetet biztosító Várhegy Üdülő adott otthont.

Érkezésünkkor mindenki különböző családokba került, és az új családtagok gyorsan megismerték egymást a hét során. Most is közel háromszáz résztvevője volt az eseménynek, ahol a gyerekek, fiatalabbak és idősebbek is megtalálhatták a nekik szóló programokat egész héten át.

A reggeli és esti áhítatok kezdetén rövid jelenetekben János apostol és Theofil megformálásával Szabó László és Gyetvai Gellért játszotta el János apostol könyvének megírását és Theofil megtérését, minek során, ahogy Theofil, úgy a táborlakók is egyre közelebb kerülhettek Jézushoz. Az áhítatok után szekciók következtek, amelyeken mindenki megtalálhatta a leginkább neki szóló témákat, kezdve a helyes időbeosztástól, az élet értelmén keresztül egészen addig, hogy egyáltalán miért van szenvedés; szombaton pedig a szekciók témái teljes mértékben a vendégek kérdéseire, problémáira próbáltak választ nyújtani.

talakozas_jezussal_tabor_2013_-_img_0553A tábor létszámának közel egynegyede fiatal volt, akiknek a nagysátorban nemcsak felnőttek, hanem maguk a fiatalok is tartottak szekciót. Délután különböző sportbajnokságokat, mint például vízilabdát, focit, vízi kötélhúzást és röplabdát rendeztek, de természetesen egész héten indultak túrák nemcsak felnőtteknek, hanem a kisebbeknek is a környező hegycsúcsokra, és persze nem maradhatott el a minden évben nagy sikert arató bobozás sem.

A Napos Oldal Alapítványtól 26 mozgássérült és értelmi fogyatékos barátunk vett részt (vannak, akik már több éve rendszeresen jönnek), akik az idén is jó élményekkel tértek haza. Csütörtök délután rendezték meg a Képességek Parkját, ahol átérezhettük, hogy kerekesszékes barátainknak milyen az életük, milyen nehézségekbe ütközhetnek nap mint nap, és ezáltal a programon és az egész tábor folyamán közelebb kerülhettünk hozzájuk, jobban megismerhettük őket. A rendezők pénteken egy különleges vacsorát szerveztek, ahol a családok megajándékozták egymást a legkülönfélébb módokon, megismerkedhettünk, beszélgethettünk új emberekkel, és mindenki elgondolkodhatott arról, amiről a tábor is szólt, hogy nekünk kérdéseink vannak, amikre a választ keressük, vagy van valamilyen terhünk amit le szeretnénk tenni, vagy csak egyszerűen hálásak vagyunk Istennek valamiért.

talakozas_jezussal_tabor_2013_-_dsc00991Sokakról elmondhatjuk, hogy találkoztak Jézussal. A döntésre híváskor sokan mentek előre sírva, örömmel, akik Jézushoz kívántak tartozni, neki kívántak engedelmeskedni. Szombaton, amikor a döntési kártyák kiosztásra kerültek, mintegy harminchárman jelezték keresztségi szándékukat. A Láthatatlan Találkozáson még az utolsó nap is részt lehetett venni, amiről minden résztvevő rendkívül pozitív tapasztalatokkal számolt be. Ha valaki esetleg mégsem próbálta volna ki, annak sem kell lemondani róla, ugyanis a szervezők már most szeretettel várnak mindenkit jövőre, a jubileumi, tizedik Találkozás Jézussal Táborba.

 

Rajki Dávid

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista