2024. május 18. Szombat
Napnyugta: 20:19
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Merj segíteni!
Merj segíteni! PDF Nyomtatás E-mail

segit7ek_hidason_1Segít7ek Tábor Hidason

Június 7. és 14. között rendeztük meg Hidason a Segít7ek Tábort „Merj segíteni!" mottóval. A résztvevő 12 fiatal a hét folyamán önkéntes munkát végzett. Első nap Hidas utcáit tisztítottuk meg a szeméttől, a többi délelőttön az óvoda udvarának fajátékait és a faluban található kopjafákat csiszoltuk és festettük le. A fiatalok nagy munkakedvvel és szorgalommal dolgoztak, így a feladatainkkal egy nappal hamarabb végeztünk, mint terveztük.

A tábor végén egy szabadtéri koncertet tartottunk, melyre egész héten készültünk. Az énekek között beszéltünk az embereknek a táborról, a fiatalok többen is megszólaltak, elmondták, mit jelent nekik az önkéntesség, beszámoltak arról, hogyan fogadták a hidasiak a munkánkat: sok elismerő szót kaptunk, rengeteg segítséget az önkormányzat dolgozóitól, és voltak, akik gyümölccsel leptek meg minket. Hidas polgármestere, dr. Szelle Tibor különleges figyelemben részesített minket, sőt többször meghívta a társaságot fagyizni.

segit7ek_hidason_2A hét során reggeli és esti áhítatokon is részt vettünk, amit Ömböli Kiki tartott. Nehémiás könyvét vettük végig, melynek egy fontos mozzanata az egyenpólónkra is felkerült: mikor a jeruzsálemi falat építő embereknek egyik kezükben szerszám, a másik kezükben fegyver volt. A hét során az emberek láthatták a szerszámokat a kezünkben, a koncerten pedig Kiki elmondta, hogy mi a mi fegyverünk.

Hónapokkal a tábor után is hallottam elismerő véleményeket a munkánkról mind a falusi emberektől, mind Hidas elöljáróitól. Sokat dicsérték a fiatalok lelkesedését és szorgalmát a munkában, amit ezúton is köszönök nekik. Hála legyen Istennek, hogy ez a tábor nem csupán jó hangulatban és hasznosan telt, de fel tudtuk hívni magunkra az emberek figyelmét. Most a Hidasi Gyülekezet tagjai munkálkodnak azon, hogy ez a pozitív benyomás tovább erősödjön, és ezen keresztül be tudjuk mutatni Isten szeretetét a faluban.

 

Juhász Zsuzsa

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista