2024. május 03. Péntek
Napnyugta: 19:59
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Szegedi Gyermekkonferencia
Szegedi Gyermekkonferencia PDF Nyomtatás E-mail

orszagos_gyermekkonf_szegeden_npd_0033A nagy érdeklődést kiváltó magyarországi KID-program lezárásaként július 27-én került sor Szegeden a Gyermekkonferenciára.

Már korán reggel zsúfolásig megtelt a szegedi gyülekezet terme. A fullasztó hőség ellenére boldog és kedves napja volt ez nemcsak a helyi gyülekezetnek, hanem az összegyűlt gyermekseregnek. Minden dicséret megilleti a felnőtt szervezőket, a gyülekezet diakónusait, elöljáróit, valamint Mihalec Gábort és feleségét, Dórit. Nagyon szépen szervezték meg ezt a napot, és a felnőttek példamutató módon próbálták a gyermeksereg figyelmét lekötni, nekik kedveskedni. A gyermekek elsősorban a környező gyülekezetekből jöttek, és mindannyian „hoztak" valami kedves, szép dalt vagy verset. A szombatiskola alatt a gyermekek is a tanítókkal voltak, mint rendesen. A délelőtti istentiszteletet John Sanchez tartotta. Sámsonról és sorsáról beszélt, amelyet nemcsak a gyerekek és ifjú felnőttek, hanem az egész gyülekezet lenyűgözve hallgatott. A nagyszerű szegedi gyerektanítók egy hosszabb bábozással, Clair Sanchez kedves gyermektörténettel kötötte le a kicsik figyelmét, akik sűrűn megtöltötték az első széksorokat. Délután Clair Sanchez beszélt, és interaktív foglalkozással vonta bele az egész gyülekezetet mondanivalójának üzenetébe. Kedves színfoltja volt az ünnepélynek erdélyi testvéreink zenéje, a szólóének, és a helyi ifi kórus éneklése. Bár délután két órakor kezdtük a második istentiszteletet, csak hat óra körül búcsúzkodtak a testvérek.

Isten áldja meg gazdagon mindazokat, akik a gyermekekért fáradoznak, mert ők tanúsítják azt a magatartást, amely Jézusé, aki szerette a kicsinyeket, és akit a gyermekek is nagyon szerettek!

 

E. Kökényes Zsuzsa
Gyermekszolgálatok osztályvezető

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista