2024. május 04. Péntek
Napnyugta: 19:59
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Missziókonferencia 2013
Missziókonferencia 2013 PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal
5. oldal

imgp3932Lépcsőfokok 

A nyár sokat ígérő és valóban gazdag programja volt a missziókonferencián Jon Paulien előadássorozata. Két szálon futott a tanítás: egyrészt hallhattunk „az örökkévaló evangélium" átadásának módjáról a szekuláris, posztmodern ember felé ‒ ebben a részben főként a missziómunkához kaptunk információt ‒, másrészt foglalkoztunk a hit lépcsőfokaival is, amikor inkább a saját lelki életutunkra figyeltünk. Ez utóbbiból emelnék ki néhány gondolatot.

A mai ember szereti a történeteket. A Biblia számtalan történeten keresztül mondja el Isten tetteit, amelyeket az emberért vállalt és hajtott végre. Ezek által megismerhetjük és megszerethetjük Őt. Amikor személyes tapasztalataink történetéről beszélünk, segítünk másoknak is Isten megismerésében. Semmivel sem pótolható a kapcsolat az emberekkel, a velük töltött idő, a beszélgetés. Ha már tapasztaltuk Istenünk szeretetét, a szükségletek szerint adjuk tovább, nem a magunk elképzelése szerint. Szánjunk időt a közösség kialakítására, ha szükséges hozzunk áldozatot is érte! Az emberek csak emberektől ismerhetik meg, milyen Isten valójában.

Amikor valaki találkozik a Megváltóval, a „romantikus szerelem"napjai következnek. Odaszánása, érdeklődése érzésekkel teljes, gyermeki bizalom és nyitottság jellemzi. A tanítványság idejében a hívő sokat tanul a hitről, gyakorolja és befogadja azt. Sok kérdése van, amit ismer, azt tovább is adja. Meggyökerezik a közösségben, és ilyenkor különösen fontos, hogy kapcsolódjon valakihez, aki a mentora, lelki vezetője lesz. A következő lépcsőfokon a tanítványokból vezetők lesznek. Átadják tapasztalataikat másoknak, segítenek az embereknek. Sokak élete megváltozik a szolgálatuk nyomán, ilyen szempontból sikeresek lesznek. Hosszabb ideje Istennel járnak és az Úr felhasználja őket.

Ám mindenki életében elérkezik a „lélek sötét éjjele", nehéz, száraz időszak, amikor minden megkérdőjeleződik. Őszinte volt-e a motivációm? A hívő ilyenkor még mélyebb kapcsolatra törekszik Istennel. Megtanul a csupán a fejével való gondolkodás helyett a szívével is gondolkodni. A következő állomáson igyekszik azt megérteni, hogy mi Isten célja az életével: az Ő dicsőségére élni. Új célok, új tervek születnek, fontossá válik az egyre mélyebb megértésig eljutni. Ezután az „én-központúságtól" megszabadult keresztény még hitelesebben szolgálja az embereket. Könyörület és megbocsátókészség jellemzi, békés és türelmes. A Krisztustól tanult teljesség: szeretet által élni. A feltétel nélküli szeretet a legfőbb irányító ezen a ponton. Még különleges körülmények között is kegyelmes a Jézussal élő ember ‒ ahogyan Mesterétől tanulta ‒, ha eljutott a hit lépcsőfokain a szeretet teljességére.

Ahogy hallgattuk az előadót, azon merengtünk: vajon hol tartok most a hit lépcsőfokain... Nem rekedtem-e meg valahol? Sokszor magunkra ismertünk, nevettünk és sírtunk...

Bátorságot kívánok mindenkinek az önmagunkkal való szembesüléshez! És ŐSZINTESÉGET!

 

Kovácsné Bokor Sarolta

 

Dr. Paulien missziókonferencián elhangzott előadásai CD-n és DVD-n is megrendelhetők a REK-nél!

Témák:

1) Örökkévaló evangélium egy örökké változó világban
2) A hit lépcsőfokai
3) A maradék



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista