2024. május 03. Péntek
Napnyugta: 19:59
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Jertek el csupán ti magatok…” (Mk 6:31)
„Jertek el csupán ti magatok…” (Mk 6:31) PDF Nyomtatás E-mail

noi_lelkeszek_konferenciajaNői lelkészek konferenciája, Newbold, 2013. szeptember 6-9.

Divíziónk harmadik alkalommal rendezett konferenciát a női lelkészeknek. Az ötévenkénti alkalomra most a divízióban szolgálatot teljesítő 99 nő, lelkész, gyakornok, bibliamunkás és vezető kapott meghívást, Magyarországot öten képviseltük.

A nők számára általában nincs megállás. A munka mellett állandóan figyelni kell a háztartásra, az élet hétköznapi dolgaira, sokaknak a gyerekekre, a szülőkre, de még a gyülekezetek népes családjainak a terhei is a mi gondjaink. Ezért bizonyult felbecsülhetetlen kincsnek a sűrű program, amikor a szervező, Daniel Duda és meghívott előadói, Ivana Mendez és Cheri Gregory egészen különleges lelki lakomát készítettek számunkra. A témák többek között az Isten tervébe való belesimulást, a fájó sebek elengedését, a megbocsátást, a hitet erősítették, ill. a szolgálatvégzés színvonalának emelésére, a közösség jobb megélésére bátorítottak. Sokat imádkoztunk együtt, beszéltünk elhívásunk szubjektív élményeiről, és igen, a nők felszentelésének kérdéséről is.

A teendők özöne miatt többen már-már lemondani akartuk a részvételt, de jó, hogy nem tettük! Most lelkileg feltöltődve, egymáshoz közelebb kerülve és új energiával tudjuk folytatni azt, amire Isten elhívott.

 

Zarkáné Teremy Krisztina

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista